Klubbat och klart!

Så har jag bevistat polisstyrelsen. Och även denna gång blev jag ordinarie. Vår representant Lars Karlsson, vice ordförande, var förstås på plats. Men 2 sossar saknade ersättare liksom vänstern. På någon av platserna fick jag kliva in och ändå var styrelsen 2 ledamöter kort.

Det känns väl inte riktigt bra att inte styrelsen är fulltalig - det finns trots allt 13 ersättare till de 13 ordinarie platserna.

Lite kan det väl bero på att mötet flyttats för att ligga efter sossarnas distriksstyrelse.

Och lite kan det väl bero på att den lite är en tandlös tiger. Idag fick vi en "uppläxning" i vad vi egentligen får besluta om. Vi skulle inte tro att detta var något vanligt kommunalt förtroendeuppdrag utan detta var minsann en statlig styrelse.

Länspolischefen har ju utifrån det också tidigare beslutat om vilka huvudorterna för polisverksamheten ska vara. Och egentligen skulle han också kunna besluta vilka som skulle vara resursorter men hade i "nåder" lyft det till styrelsen.


Nu var det en enhällig styrelse som beslutade att Arvidsjaur, Boden, Kalix och Kiruna skulle bli resursorter. Och inte minst viktigt alla kommuner ska ha minst 2 områdespoliser - med mycket förebyggande och kontaktskapande arbete.

Själv tror jag att det här är det bästa vi kan göra med de resurser vi har idag. Och jag har polischefens ord på att både händelsen i
Abborrträsk  (där polisen får kritik) och händelsen i Arjeplog i helgen kommer att skötas bättre med den nya organisationen.

Alf i Arjeplog och jag kommer att följa det noga.

Nu ska jag bara... och det tar väl någon timme till. Sen ska jag fara hem.

Har för övrigt skrivit utkast till en motion som jag hoppas att vi borgerliga partier i Luleå kommer att lämna in tillsammans,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback