Tidningar i sommardräkt

Tidningarna börjar ikläda sig sommardräkt det vill säga bli lite tunnare och med stuk på hembygd och bygdespel. Och tur är väl det så att jag kan förstå att det är sommar. För fortfarande känns det bekvämt och nödvändigt att ta täckkappan till tidningslådan. Fast egentligen är det bara och sluta gnälla och gilla läget - mycket mer än 12 grader blir det nog inte vid 5-tiden på morgonen.

Gilla läget som är levnadsregel för min kollega Florence som nyss var på besök här, Hon med strutsägget! Hon är ledig idag - alltid dagen före midsommaafton. Hon vägrar nämligen att åka till sin sommarstuga dagen före midsommarafton för då får hon stå i bilkö i flera timmar. Här finns ytterligare något att vara glad och tacksam för - att vi inte har det så.

Ganska kul det här Sticket. Ett fenomen som jag själv också skrivit om på bloggen. Politiska beslut som i sosse Luleå kritiseras av den borgerliga oppositionen i Luleå blir "högerpolitik" när sossarna i Boden opponerar. Så trist att det inte går att länka - men kanske kan jag komplettera när jag kommer till jobbet. Snälla webbredaktören?

Min ambivalenta inställning till FRA-lagen kvarstår. Men vem i hela världen ska jag lita på? Jag som inte orkar sätta mig in i Sveriges underrättelseverksamhet? Jag var glad i går då jag trodde att ärendet skulle få en seriös återremiss och förhoppningsvis leda till en bred majoritet i riksdagen. Nu blev det inte så - med blixtens hastighet skrevs något ihop - något som i och för sig är bra - men inte känns det bra att röstsiffrorna blev 143 - 138 och en nedlagd röst.

Det har talats om kabinettfråga och splittringen inom alliansen. Och jag frågar mig ungefär som Stefan Tornberg - vem älskar signalspaning. Men någon i regeringen tycker uppenbarligen att det är viktigt och bråttom att genomföra denna lag. Det sägs att det är Reinfeldt him self?

78.8 på morgonen är också något att glädja sig åt - det var 86 då jag kom från Thailand. Det kan bli lite extra gott på mackan då jag nu knatar iväg till frukost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback