Rosor äro röda...

Idag får Harry Rantakyrö dagens ros i Norrbottens Kuriren (kunde inte hitta den på nätet). Det är signaturen Gruvtolva som tycker att Harry ska ha den för att han kan hålla isär sin roll som ordförande för gruvtolvan och sina personligt politiska ambitioner.

Meriten kan väl vara att han som gruvtolvans ordförande sett till att han och andra fått en privat sjukförsäkring med möjlighet till alternativ vård - något som han morarbetar politiskt att andra ska ha.

Röda rosor äro taggiga oavsett.

Även om jag principiellt håller med ledaren och regeringen om att det behövs en sanering inom sjukskrivningar och förtidspensioner så är ropar jag väl inte lika klämkäckt om
Ett Friskare system. Jag tror att vi kommer att bli upprörda för att människor kommer i kläm - det kläms åt där det inte var meningen att klämma åt.

Fast å andra sidan har ju dagens och gårdagens försäkringskassesystem varit rena tortyren för många. Så det kanske inte kan bli sämre.

Sämre kommer det inte att bli i Jokkmokk när Marcusson lämnar. Notan: 2,5 miljoner. Jag har följt den "gossens" bravader under många, många år och är därför helt säker att det är värt varenda krona.. Otaliga är de personer inom Jokkmokksförvaltningen som mått dåligt under Markussons tid. Sonja Forsberg - vår före detta gruppledare i Jokkmokk - räknade upp listan på personer inkluderande sig själv som ansett sig grovt mobbade av Marcusson. Tänk er att radarparet i Jokkmokk då hette Ögren-Marcusson. Och Jokkmokks fp:arna avkrävde i tisdags mig ett löfta om att vi skulle behålla honom i Luleå.

Jonas Andersson undrar i en insändare i NSD (ej länkbart) om sossarna verkligen kommer att höja skatten för låginkomsttagare OM de återfår makten. Ett avskaffande av jobbavdraget betyder ju mer än en tusenlapp i månaden för folk i vanliga inkomstlägen.

Hur kul är det att gå till val på det sossarna? Mårten (S)tröm och andra - apropå att ABF haft ordförande"strid " - och hör och häpna en kvinna vann - Tanya - Nilsson före detta - mot två män. Mårten Ström och Sören Lejon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback