135 stycken

Idag tronar Sabina i ensamt majestät som namnsdagsbarn. Jag har funderat länge vem som bestämmer sånt? Varför måste jag dela mina Ylvadag med Ulf? Medan Sabina får trona här ensam. jag känner inte ens någon som heter Sabina - men väl Sabrina (hej Anna-Greta).

I Sverige finns ca 4 500 som tilltalas med Sabina och grovt yxat bör det då finns 135 stycken i Norrbotten - och jag har inte träffat på en enda en. Konstigt!

I ensam majestät skulle nog också Marit Paulsen trona i ett eu-proval inom folkpartiet. I en liten notis - som väl knappast finns på nätet - sägs att Marit Paulsen vill till EU. I och för sig var det ju bara hälsoproblem som fick henne att lämna - fast har allt detta fixat sig?

Dessutom borde det inte vara en lite notis i Kuriren utan braskande uppslaget i storstadspressen om med låg något i det. Men rackarns - det verkar vara ett
TT-telegram?

Fast man vet ju aldrig - bland luciakandidaterna tronar Cecilia Malmström. Fast det är bara en namne till vår eu-minister Cecilia Malmström - luciakandidaten är 19 år och bor i Luleå.


Med tanke på hur fel min rubriksättning blev med tanke på vad Marit nyheten visade sig ha för dignitet är jag väl inte den rätte att undra över språkbruk. Himla roligt för Mauricio Rojas att få en sån hyllning i ledaren - men själv kan jag ändå inte låta bli att undra över om man verkligen ska skriva "..på grund av att han också kommer utifrån" . Borde man inte skriva "tack vare" - eller är de på grund av att man inte vill upprepa "tack vare" som används tidigare i meningen? Ja jag bara undrar?

Och med jag undrar har det blivit hög tid för frukost till vilken jag är kandidat.


Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Ylva är den feminina formen av Ulf som är ett fornnordiskt namn med betydelsen varg, jfr ulv.

2008-10-27 @ 11:46:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback