Endast i Expressen

Kände att det var något extra när jag omvärldsbevakade i Expressen. Kunglig förlovning - jo jag tackar. Eller rättare sagt ska vi alla tacka - och hoppas nyheten är korrekt. Då kanske vi slipper en del slaskiga reportage från det så kallade Carolinfallet.

Vi har en kollektivförmåga här i länet att dra på oss dålig reklam. För någon dag sen var det den pissande pojken i Arvidsjaur och nu har tydligen  fallet med den förskingrande kvinnan också blivit en riksnyhet. Eller i alla fall det faktum att kommunen missat att bevaka sin fordran. Enligt en insändare i NSD - som inte finns på nätet - så har kvinnan också sluppit betala advokatkostnader plus att hon fått en vårdinsats av Bodens kommun. Det sistnämnda är väl inget att erinra mot - bara hoppas det ger resultat. Men i övrigt kan man ju inte annat än fundera om det finns mer förgreningar i ärendet - det måste ju rimligen finnas någon bakom det uteblivna kravet?

Men Luleå kommun verkar då inte känna till den där lågkonjunkturen - 1,5 miljoner för att utreda basketvisionen. Det handlar om 3-4 årsarbetare - och då är det ju ändå lagt ner ganska mycket timmar från fritidsförvaltningens sida. Förvisso behöver Pontushallen en uppfräschning - men "vision" brukar kosta på. Kanske läge att ta del av artikeln "klubbar kommer att gå under" i dagens NSD innan alltför stora satsningar görs. det handlar om ekonomisk doping - något som tyvärr Luleå kommun också bidragit till.

Och så gratulerar jag alla som jag känner som heter Mats och Mattias - de har namnsdag idag. Och de är många. Ett särskilt grattis till Mattias Karlsson som om Expressens nyhet är sann kan skryta med att Victoria fick sin Damiel på hans namnsdag anno 2009.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback