Det duger

15.5 grader på Reinhold-dagen (grattis där nere i Härnösand) kan väl duga. Namnet Reinhold "duger" för 6 400 personer varav 400 har det som tilltalsnamn. Själv hade jag en farbror som hette Reinhold som blev skjuten i tjänsten av en förymd intern från Långholmen. På 50-talet var detta en mycket ovanlig och därmed dramatisk händelse som sysselsatte oss barns fantasi.

Att regeringen satsat på styrelseutbildning för 200 kvinnor kan också duga - det är rent utav förträffligt. Kuriren presenterar detta idag - med rubriken "Bodenchef får plats på styrelseutbildningen" - ej "nätad" eller "googlad"?.
Enligt Kuriren får 2 kvinnor från Norrbotten plats på utbildningen - medan NSD idag ber om ursäkt för att de
glömt nämna 2 av de 4 som utsetts. I DN presenteras hela listan - och där hittar jag förstås Helen Doktare som båda lokaltidningarna missat! Lite misstänksam blir jag när både Kuriren och NSD lyckats glömma exakt samma 2 personer?

4:e namnet då? Christina Huhtasaari - men är man överdirektör på Jordbruksverket så går man väl på någon Stockholms kvot även om man har rötterna i norrbotten. "Överdirektör" herregud var får man allt i från? "Byråassistent" - för att inte tala om "ombudsman". Varför inte skrota alla titlar som inte säger något om ens funktion?

Riktigt glad blir jag idag då både NSD och Kuriren tar upp det absurda att man i Övertorneå säger upp anställda vid flyktingmottagningen. Som någon säger i artikeln att om det är läkarbrist så inte hämtar man in någon från gatan. Tänk er städerskor och läkare i samma turordningskrets - då skulle nog "hälosvårdsnämnden" få ingripa för skit inte bara i hörnen. Och kommunchefen är ju en kvinna med makt - vad säger fru Salmgren?

Ja så var det dags att knata till frukost.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback