Gäddrans

"Gäddrans" är morgonens säg - eller rubrik om ni så vill. Både NSD och Kurien har bevakat Gäddfestivalen i Kalix - och både har kommit fram samma travestering på gädda - även om den inte syns i nsd:s nättidning. Samkör man månne redigerare?

Samkör gör utan vidare Jan Bergsten och Staffan Eriksson - ingen däremot - men nog blir det lite underligt när en gammal nyhet slås upp som ettannyhet . Jag tror inte jag är fel ute när jag påstår att NSD haft en halvsida med samma Staffan Eriksson tema?

Margit och Margot må gratuleras på sina namnsdagar - men mest av allt hissas flaggan - som sagt tidigare - för Bernt nere i "Bästerviken". 

Dagens galla står Rune Lanestrand för- han gillar uppenbarligen inte folkpartiet i allmänhet och paret Leijonborg/Björklund i synnerhet. Men med den vokabulär han använder säger det nog mer om Rune Lanestrand än om någonting annat. Intressant att han är redaktör för tidningen Småbrukaren - kan den tidningen vara riktigt seriös?

Blir nästan full i skratt när jag tänker på helgtilläggens avskaffande. Sakligt sett bör man förstås närmast gråta åt de oblyga försök som återigen görs för att ta från de som har minst. Förra gången det var i skarpt läge var det en Ylva som lyckades stoppa det - och nu har Luleå kommun fått ytterligare en Ylva på halsen. Varför avkräver ingen kommunalråden och socialnämndens ordförande besked om hur de står i frågan? Tyvärr hittar jag inte artikeln - hjälpte inte att googla den heller - men jag kompletterar senare. Finns iaf i pappers Kuriren på debattsidan.

Nu ska jag skratta hela vägen ned till far - solen skiner. Möjligen kan jag också vara till glädje för grannarna där jag kommer i "särken" med helly-hansen nödtorftigt dragen över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback