Politikersnackis

Tidningen Fokus har rankat landets alla kommuner. Det kan bli dagens politikersnackis. I lågt rankade Munkfors tycker kommunalrådet (S) att det är en löjlig ranking. Medan det moderata dito i Danderyd tycker att egna kommunens ranking är en prestation.

Karl P kan glädjas åt att Luleå ligger på en  skaplig 33:e plats. Men han tillhörde dem som tyckte att rankingen var missvisande för några år sen då vi låg på den undre halvan. Frågan är om han idag tycker undersökningen är löjlig eller en prestation?

Undrar vad klättringen beror på? Någon skulle kunna drista sig att skämta om att det beor på att jag lämnat kommunpolitiken - så lika bra att skriva det själv.


För övrigt undrar jag var den praktiska unikaboxen tog vägen? Matlådan som såg ut som en skokartong och hade en stadig livrem som bärhandtag. Och som det arbetande folket sågs bära till och från bussen eller som de hade fastspänd på pakethållaren på cykeln.


Idag gratulerar jag alla som heter Eskil - fast jag känner nog ingen. Men min barndoms Eskil - med efternamnet Öberg - han kom och gick punktligt varje dag - med unikaboxen.


Och apropå en enda norrlandsröst i Bryssel - Anna Ibrisagic -  kan jag trösta alla läsare av Stig Norlunds artikel (dock inte ute på nätet - och google gav inget heller) med att det finns minst en till. Cecilia Wikström (FP) född på Gällivare BB och uppvuxen i Kalix. Med genuin känsla för länet. Inser att jag personligen stärkt mitt inflytande i EU. Marit känner jag inte så väl men både Olle och Cecilia räknar jag som mina vänner.


Idag ska jag vara ledig och besöka barnbarnens examensfirande.


Kommentarer
Postat av: Johan

Angående rankningen så är det först på 17-18:e plats som man hittar den första kommunen som har ett kommunalråd som är sosse, Umeå



/J

2009-06-12 @ 09:02:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback