Generationsgränser?

Har man sett - jag tror den partipolitiska signalen om 50 procent kvinnor på kandidatlistorna fått genomslag även i den allmänna artikelmassan i SvD. Kan möjligen vara en fördom jag ger uttryck för men jag kan inte minnas att SvD ägnat Internationella Kvinnodagen så mycket uppmärksamhet förr. Det kan möjligen också vara ett utslag av att kvinnodagen äntligen börjar ha tvättat boert stämpeln som ett vänsterprojekt - den angår alla kvinnor - och män.

Fast jag hade upp mig på att man avverkade
nio generation på 73 år. Efter att ha tagit del av artikeln förstår jag - var årtionde räknar de som en generation. Fast inte kan jag väl tycka att min kompis Birgit född 52 är den annan generation än jag? Eller Els som är född - 39?

Själv gick jag och sov när jag kom tillbak från frukost. Börjar förstå att det sliter mer än jag vill erkänna att leva med detta att mor är så pass dålig ibland. Hela tiden lever det med - åka till sjukhus eller ej? Det blir en viss anspänning. Men glädjande nog var hon mycket bättre i morse. Och jag har bestämt att hon måste få avgöra själv när det är dags att åka in.


12-kaffet ska ägnas åt att prova kjol och jacka för uppfållning - kusin Kerstin håller i sax och nålar - och jag står "modell". Sen blir det tyvärr inga trevliga aktiviteter utan eftersom jag inte kom mig för att åka till jobbet igår - blir det ett par rimmar idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback