Ha!

Då hade jag rätt i alla fall - när jag hörde om att landstinget på mer eller mindre administrativ väg förändrat gränsen för högskostnads skyddet sa jag omgående att jag ifrågasatte om landstinget hade den befogenheten. Hade just för mig det som nu framgår i artikeln ( av "parfolket") att det är riksdagen som fattat beslutet.

För en som å sina föräldrars räkning väntar på fyra olika remisser till sjukhuset kan jag bäva för hur mycket administrativ tid det ska stjäla med alla återbetalningar. Far försökte avstå att få tillbak 80 kronor som betalats över frikortsgränsen (vi hade lite bråttom) men se det gick inte - och krånligt var det med ifyllande av blanketter. Och när han väl fick sina 4 "selmor" i handen ville han lämna dem till fika kassan - men se det gick inte för sig heller. Så vi lämnade dem i en insamlingsbössa till Röda Korset.

För övrigt kan jag också undra hur effektivt det är med billigaste medicinen på Apoteket. Själv fick jag stå och svara på frågor och jag ville ta den billigaste eller betala själv. Tre olika mediciner - till ett mer värde av 49 kronor vilket vi betalde för att mor skulle slippa "nya" medicinnamn. Vilket innebar att expediten fick skriva ut nya lappar till burkarna. Står den extra arbetstiden i proportion till vad man känner i mindre läkemedelssubvention?


Sen kan jag undra hur effektiv jag är - för nu måste jag dra till frukost. Jag ska erkänna att jag sovit som en klubbad i 12 timmar. Och ända till klockan 5. Okej då - inte riktigt 12 timmar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback