"Positi´v"

Såg faktiskt debatten på TV igår kväll. Kan hålla med om att Maria Wetterstrand framstod som oppositionsledaren - men det berodd nog mer på sällskapet på vänsterkanten än på hennes egen förträfflighet. Måste säga att Mona Sahlin går från katastrofframträdande till katastrofframträdande. katastrof är väl kanske ett väl starkt ord - men tråkig - till och med klädseln - och osäker.

Maria Wetterstrand fick mig att tänka på ett nyuppdraget positi´v som levererar mekaniskt hela tiden. Hon riskerar att bli den rödgröna rörans svar på Maud Olofsson - att häcklas i media för att hon tycker och levererar hela tiden - oavsett.

Marknadsförarna av Sametingsvalet levererar också - i dagens Kurir den 18 maj - får vi på sidan 5 uppmaningen "Kom ihåg att rösta den 17 maj!"

För övrigt kändes vädret idag mer som en tidig höstdagsmorgon än som en försommardag. Kan det möjligen öka tempot i EU-parlamentsvalet? Vi är ju liksom mer vana med valrörelser i augusti/september än i maj/juni? Kul och intressant med NSD:s kartläggning av röstdeltagandet förra Europavalet . I Nilivaara är potentialen stor - där röstade bara 16,6 procent i förra valet.

Samtidigt som jag ser att Erik har namnsdag - grattis till er alla . slår det mig att jag aldrig provat på att lösa ett Sudoku. Något för kommande pensionärstillvaro.

På sista raden vill jag också notera att den snälla regeringen gett ett bidrag till landstinget för ett jätteviktigt området - Pengar till jämställdhet


Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Du har nog rätt i det mesta Ylva men när du går in på hur folk är klädda då är du långt under permafrosten på den Sibiriska tundran. Har jag fel om det är debatten som du kommemterar så lämna då det rent personliga utanför angrip gärna åsikterna men inte vare sig det personliga eller den klädsel som debattörerna har på sig. Vad som retar mej är att dessa partiledare har så dålig mötesdisiplin att de gapar i mun på varandra och avbryter den som har ordet där syndar i stort sett alla.

2009-05-18 @ 19:49:46
Postat av: Anonym

Kläderna på partiledarna tillhör inte det personliga - dom är "stajlade" av partiet för dyra pengar - de förväntar sig nästan att man ska ha åsikter om dem. De är som med gästerna på nobelmiddagen - du minns Birgit Friggebos urringade klänning som blev allmän gods. Dock var hon inte stylad av partiet utan hade inhandlat den på second hand.

2009-05-19 @ 14:29:31
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Det spelar ingen som helst roll som politiker är det åsikterna man ska kritisera kläd kritik hör hemma på modevisningar. Det tycker jag att Ylva ska veta och det är och förblir ett lågvattenmärke att inte ha förmågan att se och inrikta kritiken på vad det handlar om nämligen politiken och den skilnad som ligger mellan olika partier.Varken kläder eller utseende ska ligga till grund för kritik när man ska belysa en politisk debatt det finns så mycket annat att lägga krut på och det förvånar mej att Ylva sjunkit så lågt hon som genom åren haft såklarsynt kritik på sakfrågorna.

2009-05-19 @ 17:35:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback