Inte bara på "golvet"

Av den här artikeln kan man få intrycket att alkoholproblem är koncentrerade till "golvet" iaf till nivån under cheferna som förväntas ta samtalen. Men problemet är ju ofta att problemen också finns på chefsnivå - och hur enkelt är det då att ta nödvändiga samtal? Då är det nog enklare att bagatellisera bort problemen.

Ja det var lite allvar. Men annars leker livet (lite ironiskt) efter att ha varit och lyssnat på Skatteverket. Den omvända skattskyldigheten för byggmoms - det hette nog inte så - men är tillika så krångligt att jag inte begriper hur någon vill driva företag. Kan inte påstå att den frivilliga skattskyldigheten för fastigheter som hyrs ut till verksamheter som bedriver momspliktig verksamhet är så mycket enklare. Den kan jag dock bättre förstå motivet till.

Låt mig berätta om lantbrukaren som ett antal gånger per år kör schaktmaskin åt ett byggföretag. Helt plötsligt blir lantbrukaren "rätt köpare" - ett byggföretag -  så när han köper tjänster från snickare och rörmokare så ska dom inte debitera moms på fakturorna till honom utan då ska snickaren och rörmokaren betala in momsen direkt till staten. Bästa svärdottern får väl bekräfta om jag fått detta om bakfoten. Tyvärr tror jag inte det!

Sen har jag hälsat på far. Och hamnade på jobbet igen - nu har jag iaf bestämt mig att åka med Personalföreningen till Strasbourg. "Biletterna" är bokade - Skavsta - Karslruhe-Baden kostade 149 kronor tor - men en väska som jag tycker mig behöva kostade 330 spänn!!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback