Total "radioskugga"

Sittandes i massagefåtöljnen med dagens tidningar - njutande av Strangers in the night börjar jag undra om jag inte har några kompisar - en tyst telefon ligger på golvet. Ett snabbt grepp om telefonen påminner mig om att jag slog av den vid 18-tiden då jag besökte mor. En kort resumé av gårdagen följer.

Vid elvatiden ringde mors PAL-läkare (PatientAnsvarigeLäkare - bra för många att vänja sig vid alla dessa förkortningar) och meddelade att han begärt flyttning av henne till hjärtakuten. Samtalet fick mig att känna att jag också hörde hemma där - ett hjärta i halsgropen är ingen höjdare.

Allt nog - rätt snabbt på plats hon mor så var läget i nutid inte så akut som den bild som etsats in i mina ögon vid telefonsamtalet - tvärtom - så kände hon sig piggare än på länge och ville ha både godis och hjälp att få igång radion.

Men i allra högsta grade befogat att skicka över henne till hjärtspecialisterna - dock blev det inte intensiven utan 46:an. På 9:2 som nästan är reserverad för Marianne som personalen sa.

Själv for jag sen och hälsade på far vid 15-tiden - och åter en snabbis till mor vid 18-tiden.

Hann med telefonsamtal med Jens och svärdotter Lotta. Sen efter någon timme så inträdde inte bara skugga utan totalt mörker och tystnad. Ett par omgångar vetekuddar har värmt upp sängen - själv skulle jag bara titta på Skavlan - och Borg - en stund. Vilket jag gjorde och vaknade upp vid 2-tiden sovandets på soffan.

Det var alles från gårdagen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback