Okritiskt galna?

Vad var nu rubriken - stöd för Stornorrland. Som fan läser bibeln. Var hittar man det stödet? Kommerskollegiums uppgift var - om inte jag minns fel - att se vilken konstellation som stämde bäst mot Ansvarskommitténs kritierier. Och det var väl ingen överraskning att det skulle bli en 4-länslösning. Men om grunden - Ansvarskommitténs slutsatser var fel - då blir hela bygget galet!

Och vem tror att regeringen ska ge ett svar på en fråga som ingen ställt? Det finns ingen ansökan om att bilda en region med alla fyra länen! Den ansökan som "Kenta & co" står bakom handlar om 2,5 län.

Då är det glädjande att konstatera att min favoritcenterpartist (näst Frank - men han hör aldrig av sig?) dragit de rätta slutsatserna. Låt oss börja med en region Norrbotten - och fortsätta samarbeta med de andra norrlandslänen på det sätt som sker idag - på ett alldeles utmärkt sätt. Dock spretar det något inom centerpartiet när man läser Camillas blogg?. Men engagemang och tilltro till egen förmåga att förändra världen (= regionen)  saknas inte. Det är härligt på sitt sätt.

Men nog måste man vara "okritiskt galen" - liksom media - om man räknar Västernorrland utan Sundsvall och Ånge som ett helt län? Det krackelerar mycket innan man kan räkna hem ansökan som ligger som en 3-läns lösning.

Vi kan väl ändå kosntatera att vi i Folkpartiet Norrbotten som ska fastställa landstingslista/listor - inte regionfullmäktigelistor - den 14 november ligger ganska rätt till?

Annars har dagen förflutit som vanligt - efter jobbet inhandlande av en bit Jokkmokkskort , 1,5 centimeter  - . pärondricka och ett päron. Med detta i bagaget besök hos far på Fyren. Allt väl där - han trivs riktigt bra med Erik och andra kompisar.

I morgon fortsätter äventyret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback