Barnet med badvattnet

 Nu när det rödgröna alternativet lagt sitt sjukförsäkringsförslag börjar man förstå att regeringens reform inte är så dum - utan tvärtonm riktigt bra. Såg/hörde Ylva Johansson och HusmarkPPehrson i TV igår kväll.

Enligt sossarna så ska det bedömas om man får sjukpenning beroende på om att det finns jobb att söka. Istället för som i det nya systemet
flyttas över till a-kassa om man blivit frisk och är  arbetsför. Sossarna vill inte missa möjligheten att dölja arbetslösheten genom att låta folk vara "sjuka".

Men hur man tänkt när sjukpension ska vara möjligt först om man fyllt 58 är svårt att förstå. Enligt alliansregeringens reformförslag - som för övrigt tillförts 17 miljarder för att hjälpa folk tillbak till jobb - så ska förstås sjukpensioneringsmöjligheten finnas - om det är alldeles kört att återkomma till arbetsmarknaden. Snacka om att kasta ut barnet med badvattnet.

Som en jo-jo - fram och tillbaka - har verksamheten för barn med särskilda behov - eller särskila läromiljöer som det heter i den här artikeln - farit under min tid. Visst låter det väldigt fint att skolan inte ska exkludera utan inkludera - som ett argument för nedläggning. Men kom ihåg att verksamheteterna en gång flyttades ut från skolan just för att dessa barn exkluderades. Och åk och träffa det här barnen innan ni flyttar dem från en fungerande verksamhet.

Noterbart att den fria konkurrensen alltid måste försvaras. Trafikskolorna var väldigt positiva till att vägverkets Förarprovskontor skulle läggas ner - så länge man trodde att trafikskolorna själva skulle få ta över verksamheten - att examinera på samma sätt som inom vanliga skolan. Men när det nu talas om att ersätta Förarprovskontoren med fristående aktörer fria från statliga inblandning - då tycker  minsann Trafikskolorna att det är bra som det är.

Fabian och Sebastian har namnsdag. Och bestämt tror jag att min goda vän och arbetskamrat Anna-Lena - som dog alldeles för tidigt för ett par tre år sen - skulle ha fyllt 61 idag.

Nu måste jag rappa iväg mot jobbet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback