Fysiskt och psykiskt våld (obs! länkas senare - inte en enda länk ute)

Mats Ehbom tar på ett förtjänstfullt upp nätmobbningen. Kuriren har fått stänga många chattar på grund av för "grovt" språk. Lätt att ropa på censur vilka en del tydligen gjort - och svårt för en chefredaktör dra gränsen - han/hon som ska värna det fria ordet. Men efter att bara gluttat på hockeychatt någon gång tycker jag Mats dragit rätt gräns. Men apropå just hockey kan man undra vem den modige blir som tar i tu med det psykiska läktarvåldet - främst från den ståplatsläktare som vårt kommunalråd Petersen hedrar med sin närvaro?

Men Petersens kompis - PO Erikssonh -  verkar idag vilja marknadsföra sig som "
smockans" man - kanske inte mycket att hoppas på.

För övrigt noterar jag att det faktum att när en debutant i hockeysammanhang tacklar en motståndare så han måste avbryta matchen - då hedras man av Kurirens (kvinnliga) sportchef med en egen artikel. Själv skulle jag åtminstone beklaga att tacklingen - visserligen tydligen helt reglementsmässig - fick såna konsekvenser. Vi minns ju Nobbe - och vet aldrig vilka konsekvenser sånt kan få.
 
Noterar med glädje att Kurirens ledare idag längtar efter ett svenskt Natomedlemskap. Lite märkligt dock att skribenten inte med ett ord nämner folkpartiets förslag om ökat anslag i en ledare som handlar om just försvarsanslagen.

Vem bestämmer att majoritetsbeslut ska gälla våra gallerior? En stor fan av söndagsöppet är jag - men jag möter mängder av småföretagare/ensamföretagare/familjeföretagare som fasar för att tvingas till söndagsöppet. De orkar helt enkelt inte med - och själv vill jag inte ha gallerior bara med stora kedjor. Som vanligt i Luleå behövs också här mer av valfrihet!

Annat är med med genorositeten mot de som sabbar för andra - trots att både Polisen och Lulebo vet att klottrarna tränar på de klotterplank som kommunen så generöst tillhandahåller - så vägrar kommunen att göra något åt det.

Kvart i fyra hämtade jag tidningarna - nu 05.50 är jag mogen att starta röjet. Förmiddagen har jag tillägnat hushålls- och klädvård. Under det fysiska arbetet kommer det säkert klarna hur resten ska disponeras mellan jobb, förtroendeuppdrag och far.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback