Historisk "mark"

Lite kul är det att se predikstolen från Gammelstadskyrka på Kurirens etta idag. Den är nämnligen byggd i huset där jag bor - faktiskt i andra delen av huset - där jag bodde som barn - i "salen" som det hette innan huset rustades 1954. Fina bilder på nättidningen - men inte predikstolen och inte heller de piastrar - tornen som skiljer området vid altare från församlinen i övrigt. Heter det verkligen "piastrar" - blir lite osäker - brukar förekomma i korsord. Nåväl även de tornen är byggda här i huset.

Budskapet från nya kyrkoherden Marklund är vi inte ska glömma i nuet - för drömmarna om framtiden.

Roligt också med att "striden är över" som NSD rubricerar det idag. Om prästbråket i Övertorneå.

Mindre kul med den Demoskop vars nyhet är att C, KD och V harmnar utanför riksdagen. Tydligen så stor nyhet att man glömmer att presentera resten. Dåliga nyheter säljer - att oppositionen skulle ta över.
 
Om nyheten att optikern kan avgöra risken för Alzheimer är god eller dålig är svårt att avgöra innan vi vet om det finns någon bot.

God nyhet - Kurirenhuset blir skyddat!

LRF Norrbotten rena centerfilialen - både Nils Olov och Marianne centerpolitiker - åtminstone den förstnämnde lär vara het kandidat att efterträda Stefan som första namn på riksdagslistan. Hört ryktas om att resultatet från deras provval - både riksdag och Luleå kommun ska vara på G. Kanske också landstinget - fast vi lär väl inte få se om Stefan konkurrerar ut Erik Berg som gruppledare i landstinget förrän efter valet?

Naturligtvis  befängt att kommunen använder våra skattepengar att sponsra Talang 2010. Förvisso "bara" 25 000 kronor - men några principer måste man hålla på. Kommunen har ju misslyckats förr - och då var det massor med mer pengar - och inte kom vi i Hänt i veckan och annan media som Jörgen Eriksson förespeglade oss vid det tillfället - enda stället där sällskapet hamnade med buss i en beryktad dikeskörning.

Och att ha far på äldreboende har många likheter med att ha barn på dagis - idag ska det vara individuellt vårdplaneringssamtal. Så jag är ledig idag - ska hjälpa en kompis med "fylleriövningar" senare idag.

Och all snuva har jag inte sovit bort - trots att jag sovit från 7 igårkväll till klockan 6 i morse. Men bättre är det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback