Sommelier

Hade jag ingen aning om - sommelier - vet inte ens hur det uttalas. Tur jag hade google och kunde konstatera att det inte var något nytt fenomen utan rätt och slätt en vinkypare. Men det är ju fint bara det!

Vilhelm och Wilma har namnsdag - grattis.

Lika bra att börja dagen med lite gnäll - jäkla trist att nättidningarna numer inte innehåller något., NSD fortfarande något bättre. Men det handlar om grader i helvetet.

7 grader kan inte beskyllas för någon hetta alls. Intensivt mulet och grått - men riktigt vackert mot det intensivt gröna och lummiga. Kan undra när vi senast hade en sån sommargrönska redan i maj?

"De får svältlöner" toppar NSD - om unga funktionshindrade som förtidspensionerats. Flitpengen på 8 kronor timmen är förstås en skymf - men att låtsas att det handlar om att de skulle leva på den lönen är att underskatta läsarna. I grunden har de förstås en pension/sjukersättning - men oavsett det så är deras ekonomiska situation oacceptabelt svag. Nivån måste höjas och en "morot" värd namnet införas.

Och i Kuriren konstaterar man att rasskyddet på gymansieskolan var för klent - skadeståndskrav väntar.

Själv konstaterar jag att idag blir det minimalt av mycket. Av jobb, av bloggande, av sol...Dagen ska ägnas åt att fira far som blir 86 - besök av minst en farbror och en faster (till mig). Så ska Kjell komma och köra upp odlingslotten - dock ska inget sättas iår. Om jag nu kan hålla mig....



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback