Sinne för oväsentligheter

2011-04-06, 06.00

Vilhelm och William har namnsdag idag enligt Kuriren. Men när jag övergår till att läsa NSD får jag veta att det är Vilhelm och Helmi som ska gratuleras. Förstår inte varför jag lägger såna oväsentligheter på minnet. Och dessutom får för mig att på något sätt försöka lösa namnsdagstvisten genom att googla. Om google nu är ett sanningsvittne så
har NSD rätt?

Igårkväll var hockeymatchen väsentlig - tyvärr förlorade Skellefteå. Men kanske bra - de har ju en viss vana att slå ur underläge sen de vände serien mot Luleå.

Luleå basket får också slå ur underläge - förlust igår mot Telge. Och ikväll ska LF basket i elden. Fortfarande finns drömmar om guld.

Morgonen inleddes med att jag blev regnbestänkt när jag hämtade tidningarna. Tänkte "hej då snön" - men jag hann inte mer än in så såg jag hur luften blev liksom vit - och snön la sig på sparken. Aprilväder!

Kuriren toppar med beslutet från länsstyrelsen om att det var fel att bevilja bygglov för Tobias Lindfors. Rivning anbefalles. Regeringen får nu avgöra. Själv funderar jag på Kaj Hedstigs uttalande om att det dels kan kosta kommunen pengar dels att han byggde på egen risk. Är inte det motsägelsefullt?

På ettan i NSD speglas en skakande rättegång mot föräldrar som står åtalade för fridskränkning mot sina egna barn. Inte länkbar från NSD men väl i PT. Det är fullständigt obegripligt hur människor kan bete sig så vidrigt!

Och Allstar får fortsätta att servera brännvin - beslutet inhiberat. Vilket normalt brukar innebära en indikation om att den klagande kan komma att få rätt. Noterat dock att rätten noterar att detta inte är någon given sanning. Risken att företaget kan komma gå i konkurs innan ärendet avgjorts har nog spelat in här. Nog är det ganska förfärligt att en affärsverksamhet ska vara alkoholberoende.

Och snön fortsätter att vräka ned - fint blir det. Lägger sig som ett vitt puder över alla pissfläckar från katter och hundar.

Idag ska jag umgås med mina revisorer på förmiddagen. Sen lunch med god vän. Kan hoppas att solen bryter fram efter lunch - skulle kunna inspirera till långpromenad?

Nu kör vi onsdag!

Kommentarer
Postat av: Wille

Kuriren har rätt, William gäller fr o m 2011 för den 6 april.

2011-04-13 @ 16:32:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback