Nisse, Leif och Stefan!

2011-08-27, kl. 06.00

Egentligen har jag ju time-out från bloggen idag - ska ut till Alvik och vara på plats då mina barnbarn vaknar. Förvisso vaknar dom kanske inte förrän vid 9-tiden - men mamman åker vid 7 och då ska jag iaf vara på väg.

Men måste iaf berätta om gårdagen och mötena med "mina" män. Helt plötsligt ute på Kallax finner jag en man som står lutad över mig där jag sitter och läser Kuriren. Stort leende. funderande om jag känner igen honom. Och visst - efter ca 40 år något rundare och något gråhårigare än jag mindes honom. Nisse - från mitt första riktiga jobb på en bokföringsbyrå - runt 1972 gjorde han ett drygt år som min arbetskompis.

Väl framme på Franzensgatan hälsade jag på Leif - en av våra föreläsare - och det visade sig att han tillbringade mycket tid i Norrbotten. Rådgivare av något slag runt gruvan i Pajala - riktigt vad vet jag inte - men de ska jag ta reda på.

Och Stefan J - han träffade jag i flygtaxin - en gammal bekant. Ett trevligt samtal utspann sig. I Gäddvik började han dock oroligt skruva på sig och titta ut på omgivningen. "Var bor du, undrade jag" och svaret blev Rektorsgatan - vilken ligger i motsatt riktning. Det visade sig att flygtaxin fått med sig fel Stefan J - den som skulle till Rådmansgatan han var kvar på Kallax. Men vi hade iaf ett riktigt trevligt samtal - och Stefan kom nog hem till hustrun som väntade med middagen - om än nägot försenad.

Lokaltidningarna har två gamla "godingar" idag. Striden om Ekfors toppar NSD och Kuriren vet att berätta att han "fågelvännen" på Porsön ska överklaga serverhallarna igen.

TV:n står på med friidrott - trevligt att få vakna med den nu någon vecka framöver. Och idag ska jag inte missa at slå på Da Capo - om 20 minuter. Vid pass 06.45 ska jag dra mot Alvik. Flickorna vet inte om det än - men de ska få hjälpa mig med ett jobb på FP idag - ett jobb som skulle gjorts igår men då var jag ju på förtroendeuppdrag i Stockholm. Men med 3 flinka tjejer - mig inräknad - tar det nog inte mer än en kvart. Och då får vi se vad vi tar oss för. Ska umgås till i morgonkväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback