Positiva tisdag

2011-02-22, kl. 05.45

Förvisso inser jag att jag blivit en riktig slowstarter. Upp klockan halvfem - tre timmar till jag måste åka - och jag tycker det är stressigt. Tänk det fanns en tid - under ganska många år - då jag hängde på låset på gymmet redan före klockan 7.

Bortsett från det så var det många positiva nyheter idag. Ledaren i Kuriren behandlar en rapport från Svenskt Näringsliv där det konstateras att tillväxten är klart högre i kommuner där den privata sektorn dominerar arbetsmarknaden. I Stockholms län upphandlas ungefär en fjärdedel - 25% - av den kommunala verksamheten. Motsvarande siffra för norrbottens kommner är 5,5% och för landstinget 2%. Ingen nyhet precis - men skönt att få bekräftat det jag länge hävdat.

Inte kul om Kiruna mister 110 jobb - men nog är det ett kommunistiskt tänk att slå vakt om TV-licenserna. Radiotjänst drar in 7 miljoner enligt artikeln - men vad kostar dom med 110 anställda? Visst är vi bara ute efter att skapa arbetstillfällen kan vi ju införa licens på någonting annat som alla hushåll har - enkelt. Men knappst framgångsrikt.

80 lotter i Gäddvik - kolonilotter för odling. På mark vid Bälinge - Stenudden. Mark som väl ligger under bullermattan. Väl perfekt för kolonilotter!

Och på sportsidorna är det Hellner och Kalla - snart startar skid VM - det är något speciellt.

Och Pia har namnsdag - Åhman i Älvsbyn är verkligen värd en egen dag. Grattis!

Och i NSD propagerar OA för Leif Pagrotsky som partiledare. Kan bli tagen i örat av kommunalrådet Petersen som själv lobbar för Damberg. Inte utan att det börjar bli spännande att se fram emot valet.

I NSD finns en rolig insändare från "Bagar-Anders". Han skriver att enligt bibeln så lever vi i paradiset när lejon och lamm lever sida vid sida. Han undrar om inte det kan jämställas med att Kuriren och NSD:s journalister nu jobbar vägg i vägg i Mediahuset och att ICA och Coop som oftast finns vägg i vägg i köpcentrat. Lägg till detta att Gällivare och Malmberget har ett gemensamt fotbollslag. Med tanke på den kända rivaliteten mellan de två sistnämnda orterna är jag benägen att hålla med.

Och uppe före nättidningarna finns det inget alls att länka. Men ingenting blir bätte än man gör det till, enligt Marianne Bernadotte i reprisen på Fråga Doktorn. Bara gilla läget och kasta sig i duschen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback