Dålig start

2011-07-05, kl. 07.00

Dålig start för Ohly - med krav på hans avgång. Inte lätt att ladda då för Almedalsdagen. Kommer på mig att tycka synd om honom.

Själv är jag nöjd både med gårdagen och att jag återigen stigit upp före klockan 6 idag. Igår gjorde jag förvisso inte många knop - bortsett från 3 timmar på jobbet - men det är väl det som är meningen med semestern?

Sommriga tidningar - dvs rätt snabblästa och inte mycket till heta nyheter. NSD toppar med att chefen för kírurgin lämnar Kiruna "det blir bara en vårdcentral kvar" - men om sanningen ska fram så får jag intrycket att han skulle lämnat oavsett. Kurirens "heta" nyhet är att det är bra att ha skydd över poolen.

Förnyelse på NSD:s ledarsida - kommunalrådsdotter Åse P vikarierar som ledarskribent. Tackar särskilt för att hon lovat att inte kopiera allt som sägs om och i Almedalen. Debutledaren me.d lokalprägel - Tree Hotel contra svenskt Näringslivs mindre genomtänkta förslag om lägre studiebidrag till konst- och humaniora.

Noterar att Leif Pettersson i sin krönika skänker en (tacksam) tanke till de som sa nej till utbyggnad av Råne älv - och jag minns Bengt Westerbergs turné i Norrbotten sommaren 1985. Den slutade vid Råneälven - där han och framlidna Kerstin Ekman manifesterade mot utbyggnaden av de orörda älvarna.

Turnén med Bengt Westerberg var för övrigt första gången jag besökte Pajala marknad. Blev både överraskad och förvånad över den folkmassa som mötte upp vid torgmötet. Och nu till helgen ska jag vara på Pajala marknad igen. Bo i Lovikka - och jag undrar om jag varit i den byn tidigare?

Idag har jag tänkt börja klippa gräs där det tjocknat till som mest - med lilla elklipparen - men jag fick inget klartecken från kusinen om "apparaten" är okej igen?

Dock hör jag att Ebba redan är uppe och springer - så det ser ut att bli en tidig morgon för hela huset.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback