Flaggan i topp!

2011-07-14, kl. 07.30

Om jag haft en flaggstång så hade flaggan gått i topp idag för våran duktiga (och vackra) kronprinsessa Victoria. Hurra, hurra på din födelsedag. Ett hurra också till Henry W i Överkalix - inte illa att få dela födelsedag med kronprinsessan.

Inte illa heller att oförhappandes hamna på
medeltidsdagarna - när vi egentligen bara åkte till Hägnan för att äta lunch. Förvisso åkte vi på extra dricks - entré på 40 kronor - men det var det värt. Lunchen liksom miljön var superb. Laxtallrik för mig och vegetarisk paj med någon mumsig creme för Els. Och så frossade vid båda med hallonnäbb med glasscreme till kaffet.

Och vädret stod oss bi - även på rundturen på Lulemarknaden. Och det osannolikt soliga vädret verkar fortsätta idag. Förvisso bara plus 13 - men med blå himmel och sol så duger det gott.

Mindre soligt var det förstås att svenskorna förlorade mot Japan. För att travestera Sven Jerrings klassiska: "japanskor, japanskor - överallt japanskor". Lördagkväll håller vi på japanskorna och hoppas att svenskorna belönas för en fin turnering med att vinna bronsmedaljen!

Mycket tjuveri i tidningarna - denna stugstöld torde dock vara rätt unik i sitt slag. Annars är ju kreativiteten stor i branschen - spela dövstum och jobba med skrivnaplakat senaste inslaget.

Bra ledare i NSD idag - om strandskyddet. Uppenbarligen är det så att kommunerna inte orkar leva upp till nya lagens krav på att peka ut områden som inte är skyddsvärda vare sig friluftslivets skull eller naturens skull. Skulle man inte kunna vända på kuttingen och låta kommunerna peka ut de mest skyddsvärda områdena. Det borde inte kräva så många dagsverken? För även om Pajala har 100 mil strand och arjeplog 2,5 sjö per invånare gäller det ju att vara rädd om det skyddsvärda - oavsett det handlar om för det rörliga friluftslivet eller för naturvärden.
 
Glad iaf att Sverige fått dispens avseende den dioxindrabbade fisken. Lovar att inte äta surströmming mer än en gång i veckan - vilket tydligen är gränsen där det blir skadligt för oss vanliga dödliga. Gravida och andra riskgrupper kanske får äta det 3-4 ggr per år - vilket väl är det vanligaste mönstret.

Och idag ska det bli surströmming här på Bärigårn. Att avnjuta fjolårets surströmming tillsammans med mandelpotatis och andra tillbehör är en större gourmetisk upplevelse än årets surströmming.

Avslutningsvis ett grattis till kungen - med Folke som ett av många förnamn - och alla andra Folke som har namnsdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback