Mångalen

2011-07-15, kl. 07.30

Fullmåne gör mig pigg -
tydligen mångalen också. Blev uppe till halvtvå - hamnade så smånngom på filmen om Edith Piafs liv - som jag för övrigt har sett tidigare. Men jag kom mig upp strax efter 6 iaf.

Hade en vilsam dag igår - en av dessa få dagar då jag inte rörde min bil - utan blev vid min läst hela dagen. Lite småpyssel och en och annan mindre stund i solen. Och så surströmming i pergolan med Kerstin, Anders, Lilly och Ebba. Anders hade en återträff med surströmmingen - åt två - men konstaterade att det inte var hans grej. Men han skulle prova att göra en låda med surströmming - norrlands svar på Janssons frestelse?

Hämtat och läst tidningarna. Och hunnit konstatera att det är SOL ute - vilket nästan automatiskt gör att det är sol inne, sol i hjärta och sol i sinne. "Bara" 13 grader - men TV lovar upp mot 20 senare idag. Tydligen inte lika bra väder i övriga landet - en FB-vän från Göteborg hoppades att vi hade bättre väder än de.

Inget fängelse för 80åringen som våldtagit. Blir lite ambivalent - borde hans alls ha dömts om han är dement? Men mediarappoteringen är oklar - var han dement när gäringen utfördes? Eller är det något som utvecklats senare?

Ledarsidorna rekommenderas till läsning idag - Kurirens huvudledare om sajten muslim.se - som tydligen fått statsbidrag för att sprida dynga typ det som radas upp i ledaren - typ lydiga kvinnor är lyckliga kvinnor. Såg att den alltid alerta Birgitta Ohlsson var ut och fördömde detta på FB.

Tvångsvårda rattfyllerister gläder mig också. Att prata om den egna viljan och integritet när det handlar om personer som är slav under alkhol och andra droger är bara trams. Den som någon gång kommit i kontakt med alkoholister vet att den egna viljan är fullständigt underordnad spriten. Tvång måste till för att den egna viljan ska få en chans. Glad att Johan Pehrson är ute i denna fråga - även om det säkert kommer att få Alexander Bard och andra som kallar sig riktiga liberaler att spy ännu mer galla över Folkpartiet. Det bjuder vi på!

Och även om det inte riktigt (än) blir ett självklart MVG för Åsa Petersen är det bara att konstatera att ledarsidan i NSD fått ett lyft. Idag om LKAB-chefen Aaros sommarprogram (ett utav de många jag missat - och har att ta igen). Även om jag ogillar snacket om att Norrbotten ska ha för att vi levererar så mycket - så är det jätteviktigt för vår självkänsla att veta värdet av det vi i länet levererar. Gigantisk pengar - och alla i övriga Sverige med självbevarelsedrift bör inse att investeringar för att klara en fortsatt leverans ska vara en självklarhet.

Enligt Kuriren så är det "Ragnhild och" som har namnsdag. Ragnvald har fallit bort. Men jag gratulerar båda - grattis.

Idag vet jag faktiskt inte vad jag ska göra - fast det känns rätt okej att inte få åka till Överkalix marknad. Ett stalltips är dock att bilen inte står stilla idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback