Råttfångaren från Hameln

2011-07-12, kl. 08.00

Skönt att vakna till en osolig dag - det har varit ont om dem i sommar. Och plus 17 gör tillvaron behaglig även utan sol. Det är nästan så att jag skulle önska lite regn idag - bra för den potatis jag inte behöver bekymra mig om - fast det är väl andra året nu - inte satte jag någon potatis förra året?

Av en slump hittade jag
en frispåkig krönika - och blev nyfiken då han jämförde oss soljägare med Råttfångaren från Hameln. Krönikan handlar om att nöjen och fik i Luleå har en monopolställning. Ja det är bara att konstatera att här finns det mycket i övrigt att önska. Undrar hur det gick med kommunalrådets välvilliga inställning till entreprenörer i stadsparken?

Lika ovälkommen som jag kände mig i Morjärv härom kvällen hoppas jag besökare i Luleå inte känner sig. Halvsju en strålande, varm och solig söndagkväll möttes jag av att entrén till OK-macken var hermetiskt tillsluten av ett järngaller. Och mitt Visakort avvisades med ett kort besked: fel kort!

Halva dagen igår - något överdrivet - gick åt till att skrapa lotter - det blir många för 1000 kronor. Nästan lite tråkigt. Dock inhöstade jag 380 kronor - inte tråkigt. Och nu har jag lärt mig att man inte ska gå direkt och köpa nya lotter. Man ska lösa ut vinsterna - lägga undan dem - om möjligen köpa nya lotter för motsvarande belopp - men med andra pengar. Nu förstår jag varför jag inte vunnit tidigare - har alltid kastat fram mina småvinster och bytt till nya insatser.

Vinst igår var att bli bjuden på middag i pergolan - halstrad strömming, potatis och tunnbröd. Inspsirerade mig till att planera för surströmming i veckan - som traditionen bjuder. Hos far och mor var det alltid surströmming i slutet av juli - då första egna färskpotatisen kunde skördas.

Och en tanke leder vidare - i detta fall till ett antal gamla surströmmingsburkar i källaren. Det ska bli ett projekt idag att förflytta dem utomhus och sprätta dem. Formatet liknar mer fotboll än burk - så det får bäras försiktigt och med andakt. Vällagrade - tror de köptes året jag flyttade in här - 2008 - och någon kan komma från föräldrarns källare - och kanske vara ännu mer vällagrade.

Annars tar jag småprojekt allt efter som de dyker upp - det är väl det som kallas semester.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback