Rötmånad?

2011-07-19, kl. 08.45

Hörde på TV häromdagen att vi befann oss i rötmånaden - i min värld börjar den 26 juli och slutar då "kallsten" går i sjön den 25 agustusti - på Lovisadagen - även kallad "kall Lovisa". Fast
enligt Wikipedia - som vi tror på nu för tiden - så är det en flytande början någon gång vid den 22, 23 eller 24 juli.

Och innan "röten" börjar så ska det både vara namnsdagar och födelsedagar av vikt. Idag gratulerar jag barnbarnet Sara på namnsdagen. Hipp hurra!!

Fast när jag hörde om Carl B:s förslag om hemkört från systemet då fick jag vibbar om både rötmånad och 1:a april. Det märks att journalisterna gillar ordet "hemkört" = hembränt i samband med Systembolaget. "Hemkört från Systemet " är tex rubriken på Kurirens ledare. Men kikar man bakom rubrikerna så finns det kloka tankar bakom. Och de är klart - ska vi kunna behålla systembolagets monopol - vilket vi är många som gillar - så går det inte bara att agera utifrån att sälja så lite som möjligt till så få som möjligt - och under så mycket vedermödor som helst. Systembolaget måste ges möjlighet att möta den konkurrens som omvärlden bjuder. Desutom borde det väl gynna glesbygden? Sen är förslaget väl inte så dramatiskt som utrymmet i media förespeglar - det är väl ett utslag av sommartorkan.

Önskar att portningen av NSD reporten Peter Olovsson också skulle vara en rötmånadshistoria. Men tydligen icke. Peter är inte längre välkommen på Roasters då han klagat på dåligt service och bränt kaffe i sin krönika. Som Åsa P skriver på NSD:s ledarsida så hade det väl varit rimligt att entreprenören bett om genmäle och fått det publicerat. Men han/hon har istället demonstrerat sin makt genom att porta killen. Tyvärr är jag ingen storkund hos Roasters - annars hade jag röstat med fötterna. I avvaktan på att entreprenören kliver fram och ber om ursäkt tycker jag att ni som värnar det fria ordet ska avstå att gå dit.

Som av en slump åkte jag till faster Inga-Maj igår. Och fick en rejäl överraskning. Där var min farbror Sten från Norge på besök. Det sägs att vi träffat varann någon gång i början av 50-talet - men det är inget jag minns. Så för mig blev det första mötet med min nu 83-årige farbror. I många och mycket en kopia av min far! Riktigt mysigt att få träffa honom.

Min debut också som tjocksocksstickare började också igår. Garnet inköpt på Överkalix marknad och mönstret hämtat på nätet. Fem (5) cm ribbstickat skaft åstadkom jag. Misstänker att jag får konsultera Gun när jag närmar mig hälen.

Nu har Kerstin hunnit ringa och fråga om jag lever - hon blev orolig då jag inte skrivit något på bloggen. Men hur ska jag hinna då jag ligger så länge - till efter 7 idag. Jag gillar inte mina nya morgonvanor - det måste bli en ändring.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback