Ense med OA

201105-28, kl. 08.00

Idag är Folkpartiet i Norrbotten ense med NSD ledarsida - OA - det behövs ett
starkare huvudmannaskap för landsstinget. Och det handlar inte om Ögren eller ej - utan att staten behöver ta ett större ansvar för att vi ska få en jämlik vård i hela Sveige. OA har dock inte (S)itt parti med sig - och inte vi heller. Men från att ha varit en ropande röst i öknen - så inser fler och fler att det måste bli så. FP Norrbotten har så klart motionerat i frågan till höstens landsmöte - få se om vi lyckas få majoritet den här gången?

Jag har inte mer än hunnit läsa tidningarna än - blev en rejäl översovning idag - till 06.20. Tant Lilly hade redan hämtat tidninarna så jag har inte prövat på väderläget än. Men synbarligen så är det regnigt - det ser faktiskt varmt ut - men skulle förvåna om det är så?

Gårdagen avlöpte utan alltför stora vare sig toppar eller dalar. Flera besökare på jobbet - trevliga samtal och samvaro. Dock lite vemodigt att flyttbilen nu gick iväg för Westmans - kommer att sakna dem - inte minst Jannes spontan besök. Men de flyttar inte alltför långt - till 55+ huset nere vid Sundsgården. "Dalen" bestod möjligen i att jag fick göra en extra vända till jobbet för att hämta datorn.

Dåligt uppdaterade lokala nättidningr idag - NSD toppar med fortsatt granskning av äldreomsorgen i Luleå "Dement nära att bli kvävd" - en av de avvikelserapporter som NSD granskat. I artikeln framkommer återigen dilemmat med inlåsningen. Ska det vara så svårt att skilja på att låsa in och låsa om? Det försnämnda ska förstås ALDRIG får förekomma - men självklart ska man få låsa om. Hur skulle annars hemtjänsten kunna fungera. Så klart låser det OM när det är klar med nattningen.

Kuriren toppar med rubriken "Obols brott preskriberas". En av fordringsägarna - Esbjörn Berggren - träder fram, Han plockade hem pengar från Trygg Hansa och satsade dem i Obol - och har sen dess inte sett röken av dem. Luleås skattebetalare ska tacka sin lyckliga stjärna (eller försiktiga kommunala tjänstemän) för att det inte sprang iväg en massa skattepengar den vägen. Vem minns inte kommunalrådet Karl Petersen sida vid sida med Bo "Obol-Bo" Johansson orerandes om den FORMIDABLA satsning de skulle göra.

Kvällspressen - både Expressen och Aftonbladet - kör med gamla godingen om kungen - nu uppbackade av en Sifo som visar rasat förtroende för kungen. Vilket väl tyder på att inget viktigt hänt sen igår.

Ser framemot en jobbfri - iaf inom lönearbete - helg, Hade tänkt mig att kärra lite jord idag - för att testa kroppen. Det är en underbar känsla att det inte ömmar och gör ontså fort jag rör på mig. Bara hoppas att det håller i sig, Reultatet är nog en kombination av sjukgymnast, kiroprakter och inte minst träningen.

Och så ska jag förstås följa nummer 4176 i Stockholm Maraton.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback