Soligt och kallt?

2011-05-27, kl. 06.30

Ja ska vi nu tro på bondepraktikan så blir det en solig men kall och blåsig sommar. Beda/Blenda - liksom Urban och Vilhelmina har bjudit på strålande morgonsol. Men tolkningen är något olika - såg idag någon som menar att det är vädret på Beda som sommaren ska leda. Själv har jag fått lära mig att det representerar var sin del av sommaren - försommar, högsommar och sensommar!

Gårdagen tillhörde inte höjdrna i livet - internet strulade på jobbet - och i princip kom jag ut på nätet en enda gång. Och så extremt beronde jobbet är av att använda internet - till allt. Vilket produktionsbortfall det måste bli - Comhem har "haltat" svårt i nästan ett dygn - iaf runt oss på Lulsundsgatan.

Idag har jag många vänner som ska gratuleras. Christel i Jokkmokk, Emma i Älvsbyn, Christer i Boden, Helene i Göteborg - alla har det fått en hälsning via facebook. Födelsedagar på lite olika "nivåer". Och så grattis till Clas i Långviken - födelsedag - inte hittad på FB - än iaf.

Idag får jag väl också gratulera "mustaschmannen" Juholt -
någon liten effekt verkar han ha haft. Även om det alltid är svårt att avgöra vad som beror på egen förträfflighet respektive andras uselhet? Men tiderna förändras - tänk att under större delen av mitt liv har det absolut inte varit någon nyhet att S varit större än M. Tvätom - motsatsen hade varit en kioskvältare.

Vilken effekt opinionen mot nedläggning av akutkirurgin i Kiruna får återstår att se. Tisdagen blir nog dramatisk - men nog är det märkligt om de kan driva igenom ett sån omfattande verksamhetsförändring utan att ta ärendet till landstingsfullmäktige.

NSD har verkligen vässat sig - fortsatt granskning av äldreomsorgen i Luleå kommun. En annan läsvärd artikel i NSD är om Greenpeace aktioner i Vojakkala. "Greenpeace val av slagfält stör mig" - skriver Johan Håkansson - och det är bara att hålla med. Hoppas bara att polisen fortsätter att sköta det snyggt - och inte låter Greenpeace få de PR-bilder de vill ha.

Tant Nanny Svärd har lämnat oss efter ett långt och idogt liv. Granne till mor och far under många år - och även som hon får många år sen flyttade ned till Klippan fortsatte de att ha kontakt och besöka varann. Hon skulle ha fyllt 100 år den 1 oktober. Ytterligare en del av ens barndom är borta.

Nu ska jag ta itu med den här dagen. Träningsfri - gjorde 3:e passet igår. Ska börja dagen med att överlämna en korrekturläsning till Jens. Mellan frukost och dusch. Sen bär det iväg till jobbet - med hopp om att inernet fungerar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback