GALET - både lokalt och globalt

2011-11-04. kl. 07.30

Nädå - jag har inte sovit riktigt så här länge. Men nästan. Vaknade vid 3-tiden men tänkte inte låta det bli någon vana att stiga upp SÅ tidigt - varvid jag sov till klockan var nästan 6.

Att skriva så mycket om sovvanor som jag gör måtte vara övergångsstadiet till att bli riktigt gammal. Det riktiga beviset lär vara när man jämför dagsformen på magen - dvs avföringen. Riktigt där är jag inte än!

Chockad blev jag när TV-nyheterna berättade om
skottlossning utanför Boden. Till de fogar vi rån i Luleå. Plus de tidigare villainbrotten - 15-20 - minst - under oktober. Tycker det är dags att polisen börjar leverera nu?

Och dags att samhället - vi alla - inser att det är dags att på allvar ta itu med grundorsaken - alkohol och droger. Det forskas ju om det mesta - en hel del onödgt också - så varför inte presentera forskning/statistik på hur lite brottslighet det skulle vara utan alkhohol och droger.

Mycket stark artikel i NSD idag - "Vi sätter dit vår son för att rädda honom". Inte länkbar än - men läs den,

Och från TV:n hör jag "han överlever inte dagen" - om Papandreou Det man inte kan göra något åt ska man inte ägna energi åt - men det går ju inte att stänga ute greklandskrisen - vet inte var man skulle befinna sig då. Intressant är ju också den uppslutning bakom euron som grekerna visar. Visst har eurons hemmakritiker tystnat lite?

Sa lite frågande till Thomas igår att visst är det lite tyst om Hägglund (KD)? Idag går Östman till försvar för honom i Kuriren. Och Odell verkar vara lika "populär" i Östmans ögon som Mattias Karlsson är! Och i Expressen ger sig Hägglund   själv in i skoldebatten. Att bli en blek (?) kopia av Björklund är inte något av de råd han får från Östman. Kanske Hägglund skulle utnyttja likheten med Daniel Westling - vars far för övrigt varit socialchef i Sandviken - kommunen i Uppdrags Gransknings program om tvångsomhändertagna barn. Så fick jag det skrivet också.

Kul för Hultin att få utdelning i Nord-Nytt från mötet i igår med Allmänna Försvarsföreningen (fast namnet låter som en relik från förr!). Hade faktiskt tänkt delta i det - men min försvarsintresseade kompis valde teater istället.

Ledig dag idag - eller lönearbetsfri kanske jag ska säga. Det blir nog ett besök på Hantverksmässan på Arcus. Om jag tar det från morgonen så kanske det är lagomt med folk för min smak.

Ha en fin Allhelgonahelg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback