Sakta i backarna

2011-11-09, kl. 06.00

Sakta i backarna vill dom att vi ska ta det -  "gatukontoret" - som det hette förr. För mig som stressar ofta - men aldrig bakom bilratten - känns det helt ok med 30 km i timmen på de flesta av Luleås gator. Lite mindre skyltar ser jag också framemot - gläder mig att även "gatukontoret" uppmärksammat den groteska mängd skyltar vi har. Dock ogillar jag hastighetsberänsningen på Varvsleden/Sandviksgatan - 50 km i timmen kunde gott vara 70. Få fotgängare och ljusreglerade övergångar.

Hastighetsbegränsningen ovan är ettannyhet på Kuriren - tillsammans med rubriken "Vi erbjuds köpa det vi redan äger" - om tomträtterna som trots att man betalat stora summor under åren betingar högre pris än nya tomter. Karl Petersen håller tjuraktigt fast vid att det visst är rätt - men öppnar för att höja priset på nya tomter! Själv håller jag på tomträttshavarna - vi ska komma ihåg att de inte hade något val när de förvärvade tomterna - då var socialdemokraterna tjuriga tomträttskramare - som enda alternativ.

NSD toppar med "Altanligan" - ligger rätt i tiden - på var mans och kvinnas läppar i dagarna. Så hoppfullt för drabbade att se att det återfunnits
så mycket stöldgods! Men det här gängch et har visst bara varit här ca 1 vecka - så drabbade i somras i Sörbyarna får fortsätta vänta på eventuell upplösning.

Och inbrottsförsöken fortsätter - så "mynningsladdare" och baseballträ är fortfarande motiverat!

Debatten om VAB-intygens vara eller inte vara skapar frågor och debatt. Systemet sägs kosta Försäkringskassan 12-13 miljoner att ratta. Till det kommer kostnaden och besväret för dagispersonal. Och vårdhavarnas insatser. Undrar hur mycket fusket kostade - det man skulle komma åt. Föräldrar som vabbade trots att barnen var på dagis. Tycker det är dåligt av media att inte spegla den biten. Och nästa "avslöjande" ser jag framemot - hur fuskas det nu då? Eller är vi nu i den bästa av världar?

"Älskar" syftningsfel - dvs kan sitta och läsa högt för mig själv för att få ordning på en mening. "I det förra valet röstade varannan LO-medlem på andra partier än Socialdemokraterna. Nästa gång kan det mycket väl bli ännu färre". En fortsättning på meningen skulle väl vara "som röstar på andra partier än socialdemokraterna" - och det var väl inte riktigt det ledaren gick ut på?

Idag gläd världen - iaf Europa och jag - åt att Berlusconi avgår. Inte värdigt en demokrati med en sån pajas. Inte så insatt i det Italienska samhället - kanske systemet som är "pajas"? När en som han kan överleva de mest horribla skandaler! Å andra sida överlever ju svenska politiker också det mesta - där numera obetalda TV-licenser kan inräknas i pojk- och flickstreck! Bjälken och grandet!

Nu är min datatid slut. En hyfsad bra början på dagen - uppe i acceptabel tid. Dock säger Kuriens horoskop att jag ska få gråta över en vardaglig händelse. Men tack vare en god vän kan jag gå vidare. Hoppfullt! Jobb och ingen träning idag. Kiropraktiker kl. 13 - bara ett återbesök för att konstatera att hans insatser gett mycket goda resultat. Men nog har jag väl en och annan krämpa som jag kan lyfta - utifall han känner sig sugen.

Teodor och Teodora har namnsdag - grattis. Grattis ni alla andra också - till denna nya onsdag. Njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback