Förvirrande om helgon

2011-11-01, kl. 06.15

Ingen namnsdag idag - André och Andrea flyttat till 10 juli sen ett antal år. Idag är det
Allhelgonadagen - som gjorts om till en rörlig bemärkelsedag och firas i år den 5 november - Alla Helgons dag (upp till var och en om vi vill fira då?).
Enligt polisen i länet firades Halloween i helgen - med massor av stök - men enligt Wikipedia infaller den dagen för Allhelgonadagen dvs i måndags. Men för säkerhetsskull kan man ju fira dagen före den rörliga helgondagen dvs den 4 - kommande fredag.

Förvirrat var det igår på NSD:s familjesida - Viola angavs som namnsdag trots att det var Edit och Edgar. Och idag har Kuriren helt utelämnat att det är Allhelgonadagen.

Njuter i fulla drag av omställningen till vinter/normaltid. Tiden räckte bättre igår - och säg inte att tron segrar. Och även idag var kropp och själ redo för uppstigning 04.30. En bra start på tisdag.

Apopå njutning (hm!) lyssnade jag på kommunfullmäktige igår - inte live men väl 89,3 Mhz. Karl Petersens försvar för utförsäljning inom Lulebo var som att höra mina egna argument. Han till och med tog med min gamla favorit liknelse med den svarta Forden - "du får välja färg du vill bara du väljer en svart" - ett uttryck som tillskrivs Henry Ford.

En pressad Jonas Brännberg påstod att om kommunen inte hade avkastningskrav på Lulebo så skulle pengarna kunna användas till upprustning av lägenheterna. Men om det inte finns någon avkastning/vinst blir det föga att fördela. Men så är det ju i socialisternas drömsamhällen!

Kommunfullmäktige har redan på min tid gett klartecken för Lulebo att sälja ut lägenheter. Det är knappast sunt att det kommunalägda bostadsbolaget ska ha över 80% av lägenhetsbeståndet i kommunen (något som även Karl Petersen framhöll). Så vi kan nog leva med att Bartholdson tycker att det är förnedrande att inte veta i förväg. Kan förstå det då hinner han inte ut på barrikadena och i onödan skrämma hyresgästerna!

"Jag sitter lugnt i båten" sa Margareta Bladfors Eriksson och försäkrade att allt var bra med socialförvaltningen. Kan undra det - det senaste i raden av "skandaler" handlar om att en anställd kört i fyllan och haft en vårdtagare med sig.

Tråkigt slut för fd personalchefen Näsvall. Mest tråkigt att han inte har insikt om de fel han begått. Vägrar prata med NSD som enligt Näsvall dragit igång så mycket skit.

Idag blir det jobb och träning. Lite extra jobb - då jag tänker vara ledig på fredag. Vi är ju lönsamma vi deltidare - halvdag för de flesta på fredag - men vi får minsann jobba våra ordinarie timmar. Orättvist - men jag skojar mest.

Ha en bra dag allihop. Och ni som känner er som helgon kan fira namnsdag idag - OCH på lördag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback