Gamla nyheter

2011-10-29. kl. 07.15

Lästa lokala papperstidningar och en tripp på nättidningarna ger en känsla av gamla nyheter. Det kan dock bero på att jag missade Skavlan -
inte för avbrottet som upprört - utan att jag nickade till. Vilket i sin tur medförde att jag läste nättidningar på denna sida av midnatt. Känns som om penicillinets jakt på "bassilusker" spär på hösttröttheten!

Dåligt tajmad nyhet från regeringen är utredningen om e-röstning. Idagarna då tiotusentals lösenord fladdrat omkring i cyberrymden. Fast utredningar tar ju tid och it-säkerheten utvecklas -så visst är det rätt ändå. Mycket intressant artikel i SvD om en enkel åtgärd som fast borde kunna genomgöras till nästa val - utskriftsautomater för valsedlar. Betänk hur många ryggar det skulle bespara att slippa bära ton med valsedelskartonger - både här och där. Och vilka miljövinster då valsedlar i omlopp drastiskt skulle minska. Och rättvisa för nya partier - som artikelförfattaren trycker på.

När jag ändå är inne på Svd så får ni länken till Edwardssons försvar för M:s historieförfalskning. Mig imponerade det inte på - tvärtom - men var och en blir ju salig på sin vattuvälling. Så håll till godo!

Ledarsidorna ska ju vila på "salig tro" - men Lotta Gröning känns ju på dagens ledarsida som en liten gökunge i fel bo. Men hon tar chansen att blandar vilt - EMU och EU - och kärnkraften. Själv minns jag hur medlemsskapet i EU (inte EMU) - enigt Gröning och co - skulle föröda svensk ekonomi. Trots medlemskapet (eller tack vare) så står svensk ekonomi jämförelsevis sig starkre än någonsin. Och över att Norge och Kina vill vara med och vara SOLIDARISKA raljerar hon över. Och inte ett ord om att om man lever över sina tillgångar spelar det ingen roll vilken valuta man har - det blir Ebberöds bank i vilket fall. Amen!

Som de gamla sjunga kvittra de unga - själv hade jag inte sett "kvittret" i PT av SSU:s Charlotte Olsson. Skriveriena om Juholt beror på kapitalismen och alliansen köpt media, har hon skrivit i PT. Och folk är dumma som tror på det Expressen och Aftonbladet skriver.

"På spåret i Luleå" finns med under "skrivet och saxat" - men inte på nätet. Från Aftonbladet som apropå att Fridolin (MP) tycker att statens miljoner till facebook skulle satsas på järnväg istället - har konstaterat att det skulle räcka från stationsbyggnaden i Luleå till Sotaregatan. För er som likt mig inte kände igen "Sotaregatan" kan jag anförtro att det heter Sotargatan och finns på Östermalm.

Dagens adrenalinschock står dock rubriken "Nya inbrott" för. Alltså uppemot 20 villainbrott i Luleåtrakten under oktober. Och polisen verkar inte ha ett enda spår? Det påstås i folkmun att någon liga gripits i stockholm och att den har kopplingar till en del brott i Norrbotten - kan hoppas media följer upp.

Glädjande i alla fall med det civila ingripandet i Råneå som ledde till att dessa gunstlingar greps!

Viola har namnsdag idag - sänder en tanke till mor - Marianne Viola. Grattis på namndagen!

Nu dusch och sen havregrynsgröt. Och en hel lördag till förfogande. Mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback