Fredag - hela dagen

2011-09-09, kl. 07.00

Bo Östman på ledarsidan i Kuriren - lördag? Måste erkänna att det tog mig en stund att övertyga mig själv att det faktiskt är fredag idag. Undrar om det finns nägon tanke bakom eller om redigeraren varit "dagavill"?

Måste också erkänna att jag för ovanlighetens skull inte delar BÖ:s uppfattning - inte i den sista slängen om det var rätt av företaget i Piteå att avskeda personal som uttryckt sig kritiskt. I alla fall inte mot bakgrund av att Arbetsdomstolen beslutat om återanställning av den person som "ollat" en polisbil. Och "ollningen" rsär mest en medial favorit - läs resten av hans "meritlista". Lägg till det alla fall inom äldreomsorgen med grova övergrepp mot försvarslösa gamlingar där förövarna fått vara kvar. Då tycker jag Piteåfallet bara är förnamnet! Utan att kunna alla detaljer i Piteåfallet - men jag såg chansen att visa min upprördhet över skadeståndet till polisen och skandalerna inom äldreomsorgen.

Ett konstigt sätt att leva - att inom 12 timmar förflytta kroppen över 200 mil - tor Stockholm. Min kropp gillar det då inte. En riktigt tung, seg och sen morgon - halvsex. Lägg till det att jag är en ofri människa som har bilen på service. Omdisponerar dagen så att det blir jobb efter lunch. Söker en lämplig buss till stan - bilhämtning - därefter träning - de stänger tidigt idag så bäst att göra bort.

Anita och Annette har namnsdag idag. 42 056 personer heter Annette med varierande stavning. Tror att de flesta av mina stavar Anette - grattis allihop oavsett stavning. Anitorna som jag känner är också många - men en särskild grattis hälsning till Anita på Ingridshem - pappas Anita, Anita i Gävle och kusin Anita.

Ivrigt påhejad av NSD tar vd:n i Swedish Lapland till bröstoner - åberopande gud - herre gud - vi kan inte göra hela länet till ett reserverat. Mediavänligt och mediatriggande - men förhoppningsvis kan de komma fram till en kompromiss - åtminstone vad avser klubbviken (vet inte riktigt vad Gällivares kommunalråd - Nyström - har i artikeln att göra?) Det måste gå att förena den förädling av "pärlan" som de duktiga entreprenörerna vill göra med allmän- och naturintresset. Eller hur?

Nu måste jag sätta igång med "disponerandet" av dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback