Matteusdagen

2011-09-21, kl. 07.00

Hade jag nu kunnat min bibel så hade jag citerat något ur M
atteusevangeliet eftersom det - Matteus - är dagens namnsdagsbarn. Känns som om Matteus har mycket kärleksbudskap - månne därför det är internationella fredsdagen idag?

Gårdagen var blöt - regnade hela dagen. Jobb och träning. Sov middag när jag kom hem - och höll på att sova över telefonsammanträdet med Studieförbundet Vuxenskolan - kl. 19. Men sen fick jag energi och lagade lite bra-att-ha-i-frysen mat - köttfärslåda fylld med grönsaker - ála mor Marianne. Men lika god som hennes blev den säkert inte.

Måste skaffa bättre väckning. Så van att vakna exakt 04.30 - med inbyggd väckarklocka - men det gör jag inte längre. Och tepig signal på telefonens larm - fast det går förstås att ställa om?

Idag har jag lyckat ligga kvar i sängen till 10 i 6. Svårt att inte känna stress även om jag inte behöver det. Idag är det dessutom träningsfri dag - så jag kan ta igen förlorade insatser under eftermiddagen.

Fastnade för den här bilden på Kurirens nättidning. Vet inte om det kändes som bästa miljön att presentera budgeten i. Om nu både bild och text ska tala hade kanske en restaurang miljö varit den rätta. Varför inte restaurangutbildning. Den här bilden får mig att tänka "president Carlgren" - är det månne i residenset?

Kuriens papperstidning startar upp en ny serie "Pajala - På väg mot nya tider" - 4 sidor idag. Har förstås inte lagt ut pappersettan på nätet. "Ogillar".

NSD passar på att få uppbackning av miljöministern för sin serie och avslöjanden om Outokumpu. NSD:s "avslöjanden" uppskattas dock inte av alla - hela debattsidan upptas av personer som menar att det snarast handlar om förvanskning av uppgifter och förtal av Haparandabygden. Kommunalrådet Simu, en för mig okänd Perttu och den mera kända Lars Pekka klär delvis av "avslöjandena" och Anders Ingvarsson har bitvis svårt att försvara. Bland annat omuppgiften om missbildade barn. Lite svårt att förklara varför inte motsvarande missbildade barn då finns i Torneå?

"Lågvattenmärke" tycker kommunalrådet Petersen i ett inlägg på FB.  Från NY. Om denna krönika av Peter Olofsson. Själv tyckte jag den var rolig och att det var mycket tydligt att de fettade raderna var Peters egna kommentarer. Men kommunalrådet tycker att krönikören lagt ord i hans mun. Om kommunalrådet tycker jag att han har vissa likheter med prinsessan på ärten!

Oj tiden rinner iväg - mycket mer jag skulle vilja kommentera. Mycket att läsa i tidningarna idag - Kuriren mest "matig" idag. Nu har jag mindre än en timme på mig för dusch, påklädning, "spackel", frukost med mera. Ha en riktigt bra dag. Och ni - tänk på att det är internationella fredsdagen - även på de lokala planet.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback