MVG

2011-09-15, kl. 06.30

Tacksamt att sätta rubriker på skolpolitik - hela betygsskalan att välja på. Men ingen tvekan om att regeringens förslag inom skolpolitiken nu verkligen
förtjänar MVG. BÅDA lärarfacken helnöjda. Och som gammal kommunpolitiker känns det ganska fantastiskt att läsa att lektoratstjänster nu ska införas som en av karriärvägarna. Lektorstjänster som vi skrev om i våra oppositionsbudgetar och som kallades gammeldags av sossarna.

En återblick på gårdagen ger vid handen att den gick som på räls. Jobb, träning, jobb - och segade faktiskt ut så jag var inte hemma förrän vid 18-tiden. Lite inhandling och extra resor pga glömd telefon tog tid. Kontakt med kusinen informerade om att Bärigårn nästan varit satt under vatten pga det myckna regnandet.

Idag har jag kommit upp i någorlunda tid - hade det varit vintertid hade uppstigningen varit riktigt perfekt. Ska bli spännande att se om det tajmar med 04.30 då vi ställer om?

Citerar sonens inlägg på FB för att illustrera Kurirens toppnyhet; "idag toppar Kuriren med olovlig trädfällning. Eftersom det handlar om sly som tillåtits växa upp på kommunal mark borde väl artikeln istället handla om hur kommunen fullkomligt struntar i att sköta sin mark utanför den prisbelönta stadsparken och gågatan. I villakvarteren och ute i byarna har de närboende alltid fått ta ansvar för att sköta kommunens mark. Hur skulle det annars ha sett ut?" Slut citat. Kunde inte sagts bättre!

NSD toppar papperstidningen (inte nätet än) med "Var är Thomas?" och den nästan osmakliga underrubriken "Polisen fruktar nytt Carolinfall". Även om man kan tänka så kan det inte vara roligt för nära och kära att få den rubriken till morgonkaffet.

Annars försöker Kuriren och NSD övertrumfa varann med upphaussning av hockeypremiären. Kuriren vinner med en särskild bilaga - "En stad - ett lag". Ikväll mot Växjö - nykomlingarna. Idolen Micke Renberg tror ju på Luleå i år. Inför förra säsongen sågade han dem - och då gick det ju riktigt bra. Men nu ska vi väl inte vara skrockfulla?

Idag blir en intensiv dag. Föreläsningslunch med Liberala Kvinnor, arbetsutskott på em och styrelsemöte framåtkvällen.
Och sen ska jag väl valvaka med danskarna. Hör på TV att den förväntade enkla segerna för socialdemokraterna nu ifrågasätts av opinionsmätningarna - försprångt uppätet.

För övrigt noterar jag att de norrbottniska jägarna måste skärpa sig - av de 42 kvarvarande björnarna tillåtna att skjuta finns 39 i Norrbotten.

Njut av dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback