Varmare, grönare, tydligare och stolt!

2011-09-25, kl. 08.00

Godmorgon - här i Sunderbyn är det en ljuvlig söndagmorgon - nollgradigt och med ett generöst flödande solsken. Själv har jag vaknat och konstaterat att Kurirens horoskop nog hade rätt - bräcklig hälsa - ont lite här och var. Lätt (mycket lätt) febrig med blodblandat snor. Är nog inte värre än ett litet angrepp av förkylningsbacilusker. Jag tar spärn och motar för mera utbrott!

Gårdagen gick i idrottandets tecken - tre basketmatcher, en hockeymatch och ett Lidingölopp. Tre segrar i basket (gårdagsmorgonens förlustmatch missade jag), en poäng för Luleå hockey och en son som fullgjorde en
Svensk klassiker genom att göra Lidingöloppet på strax under 3 timmar. Löparkompisen Johanna - som borde vara Överkalix stolhet (?) - blev 33:e i damloppet och tydligen bästa norrbottniska? Med frågetecken för resultatgivningen frpn loppet var usel - iaf igår.

Nu ska jag strax slå igång centerstämman - har följt den på TV rätt mycket. Och funderade vad jag minns? "Varmare, grönare, tydligare och stolt" är ord som återkommer lika frekvent som "ansvar" gjorde vid alliansregeringens budgetpresentation. Frågan är om det räcker - i något av fallen. KG Bergström har iaf svaret vad avser centern - nu räcker inte tjusiga klyschor.

Och inte får man några framgångar på stämman om man likt Gunnar Selberg från Kiruna missade sin plats i talarordningen - inte lika morgonpigg som andra stämmodeltagare som fru ordföranden konstaterade när hon släppte fram nästa på talarlistan.

"regeringskansliets elefantkyrkogård" finns gott om folk som har bra betalt men väldigt lite att göra. Utredning pågår - men har inte kommit till skott. Har inte detaljläst artikeln - men en av uredarna säger att riksdagsledamöterna ju har bra förmåner - men att det inte ens kommer i närheten av det som gäller sparkade generaldirektörer. Hög tid att komma till skott både vad avser politiker och tjänstemän tydligen - den svenska nomenklaturan.

Inga nya nyheter i lokaltidningarna. Inget nytt om de gamla heller - Långträskrånet och den försvunna rånebon till exempel. I Sundsvall har dock polisen "kapat" en bil fylld med koppar - stulen förstås. Norrifrån kom den också - kan hoppas att de går att spåra brottsplatserna - så kanske ett och annat tillgrepp kan avslöjas.

Nu ska jag strax ringa och få resultat från första basketmatchen - start 08.00. Förhoppningsvis är nästa match först kl. 14 - då jag tror både Sara och Lisa spelar samtidigt - i var sin match. Och sen en avslutande match kl. 17. Det skulle innebära att förmiddagen skulle kunna användas för lite nädvändig inre tjänst här hemma.

Ha en skön söndag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback