Ipsos?

2012-04-28, kl. 08.30

Ipsos - det låter det? Som en kusin till Ipren eller någon bokstav i det grekiska alfabetet. Men det är faktiskt en opinionsmätare som preseterar sig via DN. Hade läst i Expressen om att Löfven effekten planat ut - och hade i bakskallen att det var en Demoskop - åtminstone fd Demoskop. Men inte står det något om det vare
sig i Kuriren eller Expressen.

Fredagen var okej - lite degig på jobbet - fick inte så mycket gjort som jag tänkt mig. Jag vet varför - men kan inte skriva om det. Tillslut med viss övervinnelse tog jag mig iaf till gymmet. Och gjorde veckan tredje pass. Nöjd! Inte minst för att jag ovanpå det också gjort vårens första varv på Blodomloppet.

Sovmorgon har jag tagit mig dag - till halvsju (nästan). Tant Lilly hade hämtat in tidningarna - men sen har jag varit ut med en soppåse bara för att få känna på vädret. Det är ett strålande väder med klarblå himmel - och efter promenaden till sopkärlen så vet jag att det är skönt också.

Rena kriminalberättelsen har det utvecklats till - fallet Esa Rano. Dödad med nackskott av finkalibrigt vapen. En kulhål bara på några mm därför har polisen inte polisen eller läkaren sett det. Och nu får ju fantastin näring - hur kommer man åt att skjuta någon med ett nackskott utan att det syns på de yttre omständigheterna? Med en man som umgicks med grannarna nästan - dagligen - enligt lokaltidningarna.

Apropå kriminalnoveller så såg jag författarinnan Åsa Larsson på TV igårkväll. Hon har ju Kiruna som "lokal" för sina skriverier - och nu ska stan flyttas. Hon säger sig vara enda författaren i hela världen som drabbas av detta.

Kuriren toppar också sin nättidning - inte pappersdito - med ett "kriminalfall" - om misshandeln av väktare i Boden. Vilket väl nu måste anses lite felrubricerat - då det visar sig att väktaren ifråga inte alls var i tjänst - dvs inte väktare.
Och att han enligt referaten nu anses vara den som slog först!!

TV kommer också med "kriminalfakta" - handlar om Malmö - och jag får en bonusinformation om att lagens strängaste stáff för grovt vapenbrott aldrig utdömts på de 20 år som lagen gällt. Någon juridisk sakkunnig menar att detta inte är så märkligt därför att spannen i våra straffsatser ska omfatta allt - och högst straffet ska bara utdömas på det är extremt grovt. Men har det verkligen inte varit det på 20 år?? Det som är allvarligt här är ju att det här handlar om domar från Högsta domstolen - som sen underrätterna anpassar sig till. Man kan ju tänka sig att detta verkligen urvattnat straffsatserna?

I NSD kan vi läsa om en psykolog som varnar för att elever/ungdomar får datorberoende. Fick mig att vara upp mer än en timme innan jag slog igång datorn. Påminner mig om att en del vuxna är förvånade att ungdomarna inté slår av mobilen på natten - det gör inte jag heller - och jag undrar vilka vuxna som slår av hemmatelefonen?

Nu ska jag iaf lämna datorn så inte någon psykolog behöver vara orolig för mig. Ture och Tyra har namnsdag. Enligt mors födelsedagsbok fyller ingen idag - och på FB kom jag inte ihåg att kolla.

Vet inte riktigt hur jag ska förvalta lördagen - men mycket talar för en riktigt långpromenad så här i början av dagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback