"Liket" rör på sig

2012-04-30, kl. 06.00

Tycker det är rätt mysigt med 1:maj och demonstrationerna. Som ett litet värtecken. I detta slutna forum kan jag ju erkänna att det fanns en politisk hetsigare tid då jag kunde önska spöregn den dagen. Annars finns nostalgiska minnen av 1:maj. Dagen då bröderna Lindfors alltid sågade ved för att visa att riktiga arbetare inte nötte på gatorna med plakat.

"En levande tradition" skriver OA idag. Hur levande den är kan diskuteras vissa är har det väl mer smboliserats av att "liket" rör på sig. Och när nu OA avslöjar att firandet har sina rötter i USA kan man ju fundera hur det påverkar. Vänsterpartiet ställer väl in?

I skuggan av att sossarna nu rest sig ur Juholts askrester så är OA lite kaxig också. Minsann ingen annan politisk rörelse som kan visa upp någon liknande manifestation.

Så sant - men heller ingen annan oolitisks rörelse som kan skicka räkningen på en sådan manifestation på staten. Hur mycket kostar denna röda dag statskassan?

Med tanke på att det visat sig att IFK Luleå - som har en styrelse utan kvinnor - bara inviterad småpojkar till bolllekar skulle det vara intressant att föra lite statistik över förekomsten av kvinnor på lokaltidningarnas ledarsidor. Om man bortser från Lotta Grönings krönika varannan vecka är pinsamt ont om kvinnor på Kurirens ledarsida. Och förutom en och annan facklig person är det lika dystert hos NSD.

Lika illa i båda tidningarna - tror jag? Kanske bilden av att det finns annat i Norrbotten är gruvor kanske skulle kunna mejslas ut?

För övrigt sprack min plan - med en timme. Sov till klockan 5. Men förvaltar nu resterna av mina högtflygande planer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback