Turkduva

2012-04-05. kl. 08.00

En turkduva var det - bilden i tidningen igår - när man efterlyste
art på denna pippi. Nej jag har inte börjat mata duvor än - men fått ett visst ökat fågelintresse sen tjäderhönan häckade hos oss - förra hösten. och nu mina vänner har vi en koltrast. Enligt fågelböckerna ska den kunna finnas här  men vi våra fågelbord har jag då aldrig sett den under mina många år. För övrigt har jag aldrig hört talas om turkduva heller - bara skogsduva (den tror jag tom jag tvingats äta - eller kanske var det morkulla?) och så duvorna från stan.

Och Annlo fyller år - kusinen från Koskullskulle , trot eller ej - men faktiskt 57. Och en annan favorit fyller också - fast inte kusin - Mats Hasselgren från Täby. Med en fru som har igelkotten som favoritdjur och symbol - bara en sån sak. Grattis, grattis - både kusinen och Mats!

NSD toppar idag med en 18-åring som drabbats av narkolepsi - bra - inte att hon drabbats -men väl att det skrivs om det - inte minst så jag får träna på vad det heter och hur det stavas. Studerar det nogsamt - symptomerna - och undrar om jag drabbats - men mycket, länge och god sömn passar inte in. Möjligen någon "halvsyster" till narkolepsin.

Idag dock en medveten "översovning" - ledig från lönearbetet - så jag drog mig till klockan 6,

Gillar insändaren i NSD idag - hoppas nu bara att de hunnit lägga ut den - nu när jag är så sen på morgonen? NIX, har ingen  - det hade man inte - och NIX är just vad den handlar om - eller om telefonförsäljare som är som blindtarmen - den existerar har ingen funktion och alla skulle må bättre om den inte fanns. Synnerligen märkligt att det inte går att NIXA sina mobiltelefoner - men undrar vem som köpt ut den möjligheten?

Gillar även Kurirens ledare idag (får nog anslutat till positiva klubben idag). Om Ofog - och dess utåt rätt oskuldsfulla image - men lite blindtarmsstuk över dom också. Och lite läskigt - bakom det rosiga, ulliga, gulliga ligger nog hårda väl uttänkta strategier - kan mycket väl vara styrda av ljusskygga internationella nätverk.

Irene och Irja har namnsdag - grattis. Och jag känner faktiskt en Irja - i Värmland - grattis. Massor med Irene känner jag - grattis, grattis.

Få se nu hur jag ska disponera denna dag i frihet. Undrar om jag kan motivera mig att åka in och träna? NU! kvällen - eller iaf delar av den - är inplanerad. Föreläsning om islam - klockan 18 ikväll. Få se om jag går Säpo i hasorna?

Och sen är det väl dags att dra med kvasten? Ha en bra resa!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback