Apné eller latmask?

2012-08-16, kl. 06.30
 
Nya forskarrön - sömapné vanlig även hos kvinnor - fetma, snarkning och ålder påverkar. Väl inte helt ovanligt att forskning på och för kvinnor kommer lite efter. Kan ju undra om ens trötthet beror på apné eller latmask? Tror fortfarande på det sistnämnda - och nog drog jag över en haltimme idag igen - trots att igårkväll talade om för mig själv att nu skulle jag banne mig upp kl. 04.30.
 
Skön ledig dag igår - vädret var ju med mig - så det blev frukost ute. Och små miniraster för att njuta i solen. Lite tvätt och hängning dito blev det på förmiddagen. Och klockan 13 äntrade jag Byvallen. Minsann 25-talet gubbar och en lite gumma till förutom mig. Tillhörde yngsta årgången - vi var väl ett par tre 48:or. Och Hasse I var äldst med sina 81 - enligt hans egen utsago. Kul att träffa dem - som de flesta spelat i SSK och en del av dem också med far Yngve.
 
En sväng förbi jobbet för några tidsmässigt korta akuta insatser - mellanlandning på väg mot träningen. Runt Pontus var det rena folvimlet - vilket visade sig vara Hamnmilen. Kändes lite fånigt att gå på bandet samtidigt som jag blickade ut över löparna ute i den fria ljumma sommarkvällen. Dock känns det tryggt med bandet - foten är inte riktigt att lita på än. Kan undra om den någonsin blir det? Och om jag kan linda den eller något för bättre stabilitet?
 
Nu en ny dag - disigt och dimmigt - men man kan ana solen i bakgrunden. Liksom en tidig morgon vid medelhavel på något sätt - möjligen kan man väl säga att temperaturen skiljer åt - här är det plus 10.
 
Morgonens sorgligaste nyhet - om 18-åring som omkommit i Kirunafjällen. Anhöriga underrättade - och tillvaron blir aldrig densamma.
 
Och under den rubriken kan vi läsa om surströmmingsfest 2012 - Måsen vann - måste tillstå att det märket har jag aldrig hört talas om. Det är väl egentligen bara Röda Ulven och Kallax som har ordentligt med år på nacken. Själv har jag aldrg särskilt bråttom med årspremiären - har stillat sugen med "gamlingarna" för några veckor sen. Som någon tidning skrev igår - de lagrade är för finsmakarna!!
 
Kuriren har en "glad" nyhet - "Björnflock i stan ren skröna". Problemet är bara att jag inte riktigt litar på "nissarna" från länsstyrelsen som förringar risken att stöta på björn. Bevisligen har nallarna setts och härjat på ställen där de inte ska vara.
 
En intensiv dag väntar - bör vara på jobbet lite tidigare idag - gärna vid 8 - ska bli fotografering för min FB sida - fn har jag ett foto som är sen 2006. Och så ska jag valbereda för SV centralt - då bör arbetsdagen vara slut - och är det fint väder så går det fort ut till Berigårn.
 
Vi gratulerar Brynolf idag - namnsdag. Grattis!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback