Gladis

2012-08-11, kl. 08.00
 
Hamnade på middag igår kväll - lufttorkad skinka och melon, filé och klyftpotatis och sallad på "hemkörda" grönsaker. Finskt lingonvin till fördrink och ett glas rött till maten - tur iaf att jag hade kört min träning på em. Nåväl - den superba måltid gjorde att jag missade handbollsmatchen .- men den har jag repriserat som en gladis på morgonen. Brukar normalt reta mig lite på morgnarnas OS-repriser men idag satt den skönt.
 
Gårdagen var annars nyhetsmässigt fylld av SSU Norrbotten, SSU-Piteå - vilket genomslag i riksmedia. Våra egna tidnngar - Kuriren och NSD ägnade det däremot knappt något utrymme alls.OA hade pliktskyldigas en liten tam snutt på ledarsidan - om att nu måste detta redas ut och städas undan. Men väldigt lite i övrigt. Lite märklig prioritering. - när det gick för hötryck i alla riksmedia?
 
Själv retade jag upp mig på ett uttalande av sossarnas distriktsordförande Karin Åström;  "Jag tycker det är jättebra att SSU tagit initiativ till att utreda de här sakerna" säger hon till Piteå-Tidningen. Nu är det väl knappast SSU som ska ha cred för att detta kommit ut. Hm - artikeln med Karin och Damberg fanns där nyss - men nu är det bara det gamla från i förrgår som finns.
 
Drevet i spåren av Christina Lugnet fortsätter också. Christina talar ut i Haparandabladet och hävdar att hon blivit felaktigt avsatt. Att mediabilden är felvinklad. I dessa "drevdagar" finns det kanske anledning att påminna sig att ha ett kritiskt tänk också till det media skriver och vinklar. I mina föräldrar generatation var beviset för att något var sant att det hade sagts på TV. Tycker vi i allmänhet - och jag också - tar till oss och upprörs över sånt som media lyfter -utan att kolla om sanningshalten. Dom är mästare i att vinkla och fixa säljande rubriker! Själv tycker jag det skulle vara intressant att när krutröken lagt sig få en objektiv bedömning av matchen Christina Lugnet visavi media!
 
Ser att båda chefredaktörerna - Ehnbom och Ingvarsson vill diskutera om vi behöver en TV-bilaga. Båda säger sig vilja skapa mer utrymme för lokala nyheter, Och då tycker jag att bilagan ska vara kvar - och slopa istället  de dagliga tablåerna.
 
Känner mig inte bekväm med skrivandet idag - slutar nu. Grattis Susanna på namnsdagen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback