Dominerande minne

2012-12-03. kl. 06.30
 
Dominerande minne från helgen - den fruktansvärda olyckan på 97:an. Själv låg jag och vilade middag när det hände - och blev uppringd av T som förvissade sig om att jag inte var inblandad. En död - en kvinna född på 80-talet. Ett under att ingen av de ca 20 busspassagerarna dog eller fick svårare skador än de fick - med tanke på bilde n av den utbrända bussen.
 
Såna här rubriker - om våldsamma krascher - är ju nästan vardagsmat - utan att vi reagerar nämvärt. Men ibland kryper det på en - nära. Min vän "Gunnar" kom strax det hade hänt - och fick upplåta värmen i sin bil till skadade och chockade. Vännen Lars hade sitt barnbarn med på bussen - hon fick uppsöka sjukhuset men lämna det senare på kvällen. Allt enligt uppgifter på FB.
 
Noterade hur märkbart det är med lokaltidningarnas nedrustning. Mer info i expressen och aftonbladet än i NSD och Kuriren. Det var fö så tunnar tidningar idag att jag funderade om Sportbilagan lyste med sin frånvaro? Vilket fick mig att fundera varför inte Sportbilagan "samordnats" - hade väl varit mycket mer motiverat än mycket annat?
 
Innan olyckan hade jag dock en riktigt effektiv dag. Gav mig på att fixa ljusrelät till utebelysningen redan klockan 5 igår morse. Misslyckades. Sen kokade jag lingonsylt och bakade saffranssockerkaka. Plockade ur bilen på alla prylar från Västbacken (vilka jag väl beskrev igår?) - nåra in här och några till bodan. Visade sig inte vara så mycket när jag väl tog tag i det. Nu har jag bara ett par mattor kvar i bilen. De ska packeteras i plast och får ligga kvar i värmen till jag har resurser att fixa det. Sen blev det basket - rejäl förlust för Lisas lag. Avslutade "produktiviteten" med att fixa utebelysningen. Pillade och tryckte - skruvade i och ur säkringar - till slut varde det ljus - men jag vet fortfarande inte varför.
 
Lokaltidningarna domineras förstås av buss/bil kraschen på 97:an - även om den nyhetsbevakningen också speglar nedrustningen. Ledarsidorna om Integration resp. utrikespolitik , Kuriren resp. NSD. Intet nytt i någon av dem.
 
Mordbranden i Nurmasuando (har ni hört om den platsen förr?) får också en del utrymme. Tycke det var märkligt att polisen gick ut jättetidigt i går morse och talade om att två pesoner omkommit (något de mindre eller mindre drog tillbaka i ett senare pressmeddelande) och att det var mordbrand. Förvånad att det inte spekulerats i vem som anlagt den - och började tvivla på min egen tolkning av ordet "mordbrand". Men visst hadlar det om anlagda brand - åtminstone vad jag googlat fram.
 
Idag gratulerar vi Lydia som har namnsdag. Gammelfarmor i särskilt minne.
 
Nu blir det jobb på förmiddagen - och styrelseuppdrag på eftermiddagen - i Kalix. Blir en lång dag - tur att jag är rejält uppvilad efter helgen.
 
Ha en bra måndag i väntan på 2:a advent.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback