Konstlade lustifikationer

2012-12-22. kl. 06.30 - Natanael - och Jonatan har namnsdag idag - grattis. Tänker särskilt på far min - fast det gör jag varje dag oavsett - som hade Natanael som tillnamn. Som barn tyckte jag namnet var fult - fullt i klass med Malkolm - nu tycker jag faktiskt att båda är charmiga.
 
Inte charmig - snarare konstlat och stereotypt - blir det när sossarnas ekonomiske talesperson försöker sig på lustifikationer - "sommarskor istället för vinterstövlar" - "slangbella istället för kanon" - om regeringsförslag. Kändes inte alls som spontana roligheter utan mer som om den goda Magdalena Andersson är utlämnad till "knorrsökande" talskrivare. Så det så!
 
Igår så avverkades så sista officiella arbetsdagen inför en lång ledighet. Kändes väl så där effektiv - men ett och annat ströks från att-göra-listan iaf.
 
Barnbarnen var och visade upp sina betyg - första gången för Lisa - 6:an. Stolt farmor - över båda. Och börjar fundera när en ann fick betyg första gången. I trean tror jag - dock inga höstbetyg. Fast betyg i ordning och uppgörande det fick vi från start. Betyget i Kristendom övergick till betyg i Religionskunskap - men när? Och betyg i välskrivning fick vi - när försvann det?
 
Inledde julledigheten med en 2 timmars middagsvila - översov med en halvtimme. Men sen blev det sista paketena inslagna och skinkan griljerad. Lite dåligt samvete för att det blev en skinka från Hälsingland - men charmerades av beskrivningen hur grisarna fötts upp. Och himla god är den - hoppas nu moster Gunilla i Bollnäs läser.
 
Idag är en härlig vinterdag - fortfarande riktigt mörkt och friskt ute - minus 28. Tidningarna inhämtade och lästa. Kurirens ettannyhet gläder - Ulf Sternet (dock icke hockeyspelaren) har fått skadestånd för vanvård. Fö på ett kommun drivet äldreboende - Luleå motsvarighet till Carema som dock inte skapat fullt så stort mediadrev.
 
Glad också för Rias årliga julbord - som iår taggat upp tack vara undersköterskan Åsa Collin som fixat julklappar. Brukar lämna grejor till Ria - nästa år ska jag komma ihåg att bidra till julfesten. De är fantastiska alla de som jobbar för de allra mest utsatta - hemlösa och andra.
 
Sen kommer eländet på rad "Man slogs blodig i Luleå" - "Hotfull man greps i Töre" - "Försenade tåg ratas av många" - "Inbrott i Pontushallen" - och för oss som dubblerar tidningar - får det i nästan exakt samma form och ordning i båda tidningarna - nätet denna gång.
 
Men nu ska vi vara glada - och nöjda. Idag blir det lite städ och lite matförberedelser. Basket - Saras lag mot Gladan på förmiddagen. Hälsa på och fika hos en faster efter lunch.
 
Ha en bra dag - och ta det lugnt med julstöket.

Kommentarer
Postat av: moster Gunilla

Jo- hon har läst. Låter bara bra med skinka från Hälsingland.
Grannens vuxna barn råkade ut för förseningar både per bil och tåg hit från mellansverige,skottjul kan man kalla denna helg. Idag hr vi avlyssnat körsång i kyrkan. Må så gott!

2012-12-22 @ 20:19:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback