Många i ett

2012-12-27, kl. 07.30 - och Johannes och Johan har namnsdag. Fast läser man Wikipedia om Johannes som inkluderar det många i ett massa namn - tex så kan sonen Jens också anse sig ha namnsdag.Grattis!
 
Är just inkommen från 45 minuters snöskottning - rätt fluffigt men märks att det inte är superkallt längre. Läste någonstans att det tydligen snöat varenda dag från den 2 december. Känns som jag skulle kunna gå i god för det. Men skön motion!
 
Behövde verkligen frisk luft - igår var jag inne hela dagen förutom att jag var till tidningslådan och skulle hämta den DN som inte kom.
 
Hann med att boka en Osloresa inkluderane boende på Hotell Karl Johan. Äntligen ska min dröm om att få fira sjuttonde maj i Norge bli verklighet. Och var ska man annars bo då om inte på Karl Johan.
 
Med alla dödsfall som ramlar på en så gäller det väl att inte vila på hanen. Så för säkerhetsskull ansökte jag om pension också igår. Från mars blir det 50% och från årsskiftet 2014/2015 blir det på rikt. Mandatperioden ut alltså. Ska bli spännande att se om jag får någon tjänstepension för alla de år jag ägnat åt politiken. Alla pensionsinstitut utom kommunernas egen pensionskassa - KPA - har lämnat in uppgifter till Pensionsmyndigheten. Får hoppas på det bästa - för 14 års tjänstledighet på 60% lär väl synas i pensionskuvertet annars. Eller rättare sagt saknas!
 
"Gustavs grabb" - Leif GW Persson gorde mig annars sällskap. Och Anton Berg - tömde julklappschokadasken - 400 gram. Hockey blev det också. En lat och skön hemmadag.
 
Inte mycket att orda om från tidningarnba idag. Misstänkta mordet i Kiruna toppar förstås båda tidningarna. Men det finns några godbitar också - tillexempel att Galären nu tänker förädla Bergströmska gården. Och att världen må bättre än vi tror. Nya ord i svenskan kan ju också vara rolig läsning. "Ogoogelbart" är väl underart - lite norrbottniskt. Ja tänk om övriga Sverige anammade våra "on" - så många nya ord det skulle bli.
 
Idag ser jag framemot att tillbringa några timmar på jobbet - även om det ser ut att blir lite sen ankomst. Sen ska det väl bli ett pass på gymmet. Och 17.20 ska jag hämta kusinen vid flyget - svarttaxi. Ska bli skönt att få hem henne - tryggt med hennes steg på övervåningen.
 
Ha en bra mellandag. Undra fö hur man kan kalla reor på juldagen och annandagen för mellandagsreor?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback