Strålande - verkligen...

2012-12-29, kl. 08.00 - och Natalia och Natalie har namnsdag.
 
Från igår morse:  Pillade och pillade - och pillade - till slut fick jag igång vår utebelysning. Nöjd! Men när jag kom hem så strålade inte vara de lamporna utan hela trapp upp- och nedgången formligen badade i ljus. Hade tydligen lyckats permanenta den annars tidsstyrda belysningen där. Måste varit det som menades med "astrala influenser".
 
Och inte blev det någon träning igår heller. Men det är ju bra - nu kan jag avge nyårslöfte att så ska vi inte ha det 2013. Men istället så kom Sara och monterade ihop IKEA-hurtsen som inhandlats till jobbet. Suveränt duktig - inte en svordom ens - och helt på egen hand. Att vi sen lyckades sabba kodlåset får tillskrivas farmors bråttom-bråttom-syndrom - men vi ska ringa IKEA-supporten till veckan.
 
Hann med att göra 2012 års kontrolluppgifter också. Undrar om mina bästa kollegor partiombudsmännen är lika "duktig" som jag på att uppfylla Skatteverkets byråkratidröm - att vi måste lämna kontrolluppgifter på alla som fått milersättning enligt schablon? Namn, adress, personnummer och ett kryss i rutan - vem blir lyckligare av alla dessa intetsägande kontrolluppgifter?
 
Så blev det 42-årskalas på Timmermansgatan - Lotta. Kvällen i fåtöljen - massagevarianten - med Leif GW, Tycker det är överdrivet och överdramatiserat med alla dessa så kallade klassresor - i mångt och mycket handlar det ju om en resa från då till nu . samhällets förändringar. Men måste tillstå att boken var riktigt bra och öppenhjärtlig.
 
På tal om strålande - "Kronprinsessan Mette-Marit" på TV just nu. Ett program på två timmar! Kan undra vad Republikanska föreningen tycker om det? Med sin generalsekreterare (heter det så?) Magnus Simonsson - en fd ombudsmannakollega till mig. Själv blev jag ännu mer sugen på mitt 17:e maj firande i Oslo - då ska jag vinka till Mette-Marit!
 
På den politiska himlen framträder Östman idag med sin krönika. Vet inte om jag tycker idén med valallians är så strålande! Utströmningen av väljare till SD påstås ju bland annat bero på att sossarna och moderaterna är allt för lika varann.Risken är stor att en formell valallians gör det politiska livet till en än mer grå och anonym massa. "Partibeteckningen" måste ju vara densamma för alla partier om det ska kunna funka. Och att jämföra med när centern dribblade in Alf Svensson är ju att jämföra äpplen med päron - det handlade om jag minns rätt om att de använde beteckningen "Centern" istället för "Centerpartiet" och knökade in Affe på en andra plats, Minns jag rätt?
 
Det var fö rätt många trevliga krönikor i våra lokala tidningar idag - orkar/hinner inte söka rätt på länkarna - men rekommenderas till läsning.
 
Idag hoppas jag på mycket sport på TV - ska vara hemmavid och pyssla iaf på förmiddagen. Ingen snö att skotta idag - häpp! inte kollat graderna - men många minus kändes det som.
 
Ha en bra lördag - städa ut det gamla året - i väntan på nyårsafton och 2013.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback