Hipp, hipp HURRA!

2012-02-01, kl. 06.00

Så vänder vi blad då - till en ny månad. Och idag finns en hel del att hurra för.

Först och främst moster Gunilla i Bollnäs som fyller år. Tänka sig att "Lillan" fyller 70. Hoppas du får en riktigt fin dag - med många överraskningar - även här från norr! Hurra, hurra, hurra, hurra för dig!

Hipp - hurra även för polisen idag. Den falska polisen som gett
sig på gamlingar har nu gripits i Sundsvall. Lite förvånande dock att han hunnit så långt - då polisen var honom i hasorna redan i Övertorneå?

Polisen ska även ha en eloge för sprängningen av barnporrligan. Lite märkligt att det inte är värt att skriva om i någon av kvällstidningarna? Och inte heller i de lokala vad jag kan se - trots att en av husrannsakningarna skedde i Arvidsjaur. Man kan ju inte låta bli att undra hur många sjuka människor det finns runt omkring en?

Vi får väl hurra också för att regionsammanslagningen med Västerbotten nu verkar gå i graven. Men vad var det jag sa om Ögren - som en rysk docka är han nu uppe och pratar om förhandling inte bara med Västerbotten utan också Västernorrland.

Det finns inga nyanser i regionfrågan - så jag borde väl inte skriva det. Men jag gillar regioner - Region Norrbotten istället för NLL. Då avlövar vi länsstyrelsen och lägger ansvaret för regional utveckling på ett och samma ställe. Att det också skulle vara ett första steg mot två beskattningsnivåer istället för tre gör inte saken sämre. Jag har varit stark motståndare mot det senare - men många års politisk erfarenhet säger mig att att det skulle ha en återhållande effekt på skattehöjningar. Idagsläget ligger kommuner och landsting och bevakar varann och höjer varannan gång.

Att plocka hem makt och pengar från länsstyrelsen är kanske än mer nödvändigt nu - då det med all sannolikhet blir en myndighet för minst två län?

Visst har Kent Ögren rätt i att det behövs mer av samarbete mellan inte minst norrlandslänen - men liksom kommunpolitikerna lider av "aktiebolagssjukan" så lider Ögren av "regionsjukan". Det går faktiskt att samarbeta utan vare sig kommuna bolag eller regioner.

Ursäkta, NSD - ni har ju faktiskt barnporrhärvan på ettan - och även en länk på nättidningen.

Max och Maximilian har namnsdag - grattis!

Idag har jag eftermiddagsskift på jobbet - lapp på dörren. Ska hämta och skjutsa Lisa till tandläkaren vid halvelvatiden - undrar vad hon ska tycka om att åka "halvcabbat"?.

Tränade för övrigt igår - möjligen blir det en träning idag också - men då utan löpband. Får se hur bilhåleinflammationen utvecklar sig - det är bara att konstatera att den inte längre är på G utan ÄR. Dock ingen feber - tror jag.

Få se om jag tror mig att vara hemma på morgonen - så det inte blir en tur förbi jobbet. Onödigt!

Ha en riktigt bra dag - minus 20 kan inspirera för att elda i kaminen för er som har sån.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback