Skottdagen

2012-02-29, kl. 06.30

Att få budskapet att en hemlig beundrare ska korsa ens väg måste väl vara högsta lycka på Skottdagen. Kurirens horoskop idag. Men ska jag vara riktigt ärligt så tycker jag mig känna igen det sen igår också. Horoskopen kanske inte heller är anpassade för skottår - så de måste dubblera?

I jämställdhetens namn (?) skrivs nu ofta bara rent allmänt om att det är fritt fram att fria den här dagen. Men den urspungliga versionen var väl ändå att det var enda tillfället då det var okej för kvinnor att fria.

Blev en lite för lång arbetsdag igår. Hade uppdrag med svarttaxin vid halvfyra - så det var som inte någon idé att åka hem mellan. Men så blev det sovkväll också ovanpå det - från halvsex till halvtio. Och så en timmes uppevaro för näringsintag med mera innan sova för natten. Hörde på nyheterna att man inte alls behöver sova 8 timmar i ett kör - minst lika bra att sova i två intervaller. Nya rön som jag redan praktiserar. Skönt!

Misstag gör vi ju alla då och då - men det här är väl ändå på gränsen till oförlåtligt - åtminstone om de vill anses som ett seriöst företag. Inte kul att läsa
sin egen dödsannons - rätt skönt med ett ovanligt namn - behöver inte ens riskera en namne på familjesidan. För övrigt skulle jag tycka illa vara om att få färdiga förslag på gravsten som jag inte bett om.

Gillar löneskillnader - det ska löna sig att utbilda sig och ta ansvar. Men den här utvecklingen och det här gapet ogillar jag starkt - en årslön mot en livslön. För övrigt tycker jag att debatten just borde handla mer om livslön - inkluderande pensioner. De som tillåts slita ut sig med höga ackord för kortsiktiga vinningar kanske skulle få fondera till sin egen sjukpension?

Trevlig krönika av Andras Lind i NSD. Nostalgikick om "nyckelspikar". Vem minns inte den - på insidan av brostolpen. Och broborsten inte att förglömma - den som ställdes fram så att faster Gerda kunde se om vi var borta - och slapp de sista metrarna ned på gården.

Idag slapp jag för övrigt de 62 stegen till brevlådan. Kusinen hade hämtat in tidningarna redan klockan 5. Men lite frisk luft för att kicka igång motorvärmaren. Och lite frisk kändes den - mars nattkyla är på ingående. Härligt med kontrasterna mot dagarnas dagsmeja.

För övrigt borde man väl inte ha så bråttom till jobbet idag - blir påmind av TV:n att vi som har månadslön jobbar gratis idag.

Ligger risigt till med träningen - men förkylningen besvärar mig fortfarande. Men idag ska det iaf bli två varv med styrketräningen - avstår konditions dito så länge.

Nu ska jag lägga till extra möda på att fixa mig hel och ren - man vet ju aldrig...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback