Förnöjsam

2012-06-20, kl. 07.00

Så här skrev jag i morse på FB:

nyser och snyter - om vartann. Men känner mig pigg, frisk och glad när jag ser det ljuvliga sommarvädret. Behöver nu bara spetsas med några plusgrader till så är det HELT perfekt.
Hoppsan - så där ser jag ut på FB också - dags att byta ut "konfirmationskortet" - har visst någon Lars som lovat att komma förbi och "knäppa" både mig och Thomas.

Fast åter till förnöjsamheten - känns nästan som jag präglar hela dagen med den. Och drabbar bara mig själv om den är falsk.

Dock värre med den förnöjsamhet som socialnämndens ordförande Margareta Bladfors Eriksson uppvisar - har begärt att få 250 miljoner mer - men är (S)å nöjd så när Karl Petersen i nåd tillför 50 miljoner - en diff på 180 miljoner som inte drabbar vare sig Karl. Margareta eller mig. Mig antagligen ett antal gamlingar som inte får den vård och omsorg de borde ha rätt till.
Inte länkbart men läsbart i pappers NSD.

Naturligtvis en slump och inga jämförelser är förstås relevanta att göra - men jag tror diffen hästan hamnar på kronan lika med kostnaden för ombyggnaden av Pontushallen - en ombyggnation som borde varit en rejält upprustning till ungefär halva kostnaden.

Kastade mig direkt på dagens tidningar - men det var ju en dag igår också. Hemma tidigt - för att klippa gräs innan regnet kom - och det funkade bra. Sov en timmes middagsvila. Och sen fotboll på Skogsvallen - seger för Lisas lag med 9-5 - fast domaren hade tydligen sagt 10-5 - men eftersom domaren blev inkastad i all hast finns anledning till viss tveksamhet. Sur att behöva se en fullständigt beydelselös match - sverige - franrike. Glömde helt surheten efter Zlatans akrobatiska mål. Det var vackert det! Efter 2-0 sov jag gott trots allt.

Det akuta problemet för mig just nu är att jag hämtade en länk från NSD men jag minns inte vilka kommentarer den skulle föranleda? Hm.."Maud efter Per-Ola?" - med ett frågetecken efter. Förvisso är hon invald i LKAB:s styrelse och skulle därmed få samma olyckliga "jävssituation" som PO haft. Men möjligen kommer beslutet idag - tror mig ha sett att det skulle vara ett regeringssammanträde onsdag.

Kuriren toppar med artikel om hemsjukvården  - där Övertorneå tydligen kan stoppa reformen. Vore himla olyckligt! Vore bra om gamla, sjuk och deras anhöriga fick en part mindre att "gräla" med.

Nog inte färdiggrälat inom SSU - ser att ny styrelse nu valts. De från förra styrelsen som ville göra polisanmälan - de fnns inte längre med. Vilket de gör som ville "gömma" allt i en intern utredning. Illavarslande! Hittar inte länk - fast jag vet att de finns - åtminstone till en artikel om var redan igår - men också idag - på sidan 6 i NSD kan ni läsa mera.

Linda har namndag - grattis fröken Sundström. Och grattis Gunilla i Jokkmokk - på födelsedagen.

Nu måste jag rappa på mot jobbet - fastän jag skulle vilja skriva om mycket mer. Men nu gäller det att jobba undan - för efter midsommar tar jag officiellt semester och kompledigt i sex veckor. Börjar igen den 6 augusti - känns det igen som en måndag i början av augusti?

Lev och må!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback