Guldfiskar är vi allihopa?

2012-06-22. kl. 07.00
 
Hoppas det blev rätt nu - 22:an - är lite dagvill måste medges. Men midsommar afton är det iaf idag - glad midsommar till er alla. Våra yttre förutsättningar har sällan varit bättre - ett fantastiskt väder med intensivit blå himmel och strålande sol. Det doftade ljuvlgt ute vid 5-tiden - rönnen och syren dominerade.Kolla in rönnarna om du har några såna i närheten - tror mig aldrig ha sett sån riklig blom som i år. Fundera på vad det betyder för kommande vinter?  Och fågelkvittret var intensivt - måste bara sätta mig ute med kaffekopp så tidigt någon morgon i helgen.
 
Har skaffat mig en ny "älskling" denna morgon - Johan Håkansson. Vilken krönika! NSD papperstia! "Människan är en historielös varelse. Vi är som guldfiskar som simmar runt i en skål. När det gått några varv har vi glömt allt som varit. Historien lär oss ingenting. Tidigare generationers illdåd har aldrig hänt.".Är glad att jag inte läste det kommentarsfält Johan hänvisar till - bara de fätalet exemplen  han återger får mig illamående.
 
Blir också extra glad åt att Johan lyfter Wikmans tystnad. "Dags att tala ut, Wikman" där jag får bekräftat att media faktiskt försökt upprepade gånger att nå honom. Tycker det är dags att ni - media - nu tar hjälp av arbetarkommunen. Leif Wikman har faktiskt uppdrag - förtroendeuppdrag - för s-partiet. I den egenskapen kan man inte vägra media på det här sättet. Ordförande för Luleå flygteknik centrum AB.
 
Nå nu hade jag inte tänkt inveckla mig i nå mer skrivande. Ska göra en "mamma Marianne paj" nu på morgonen. I mors receptsamtling heter den "Lena Jakobssons paj" men kan nog spåras till en Quiche Lorraine i sin usrpungliga form. Men det är det som är charmen med handskrivna recept som bytts under åren! Klassiker blir till lokala varianter!
 
Sen blir det snabbröj av bilen så att jag får en bra plats för kusinen. Vi ska nog ta oss en liten bilrundtur med uppehålla på bland annat "tjörrgårn" - och förhoppningsis ett gofika någonstans - innan vi återvänder till Berigårn där midsommarlunchen ska inmundigas.
 
PS/I mors variant av pajen har vi skalat bort pajdegen så det blir mer av en omelett att servera till valfritt tillbehör/DS
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback