Missvisande drev?

2012-06-02, kl. 07.00

Ja vem i hela världen ska vi tro på? Nog har drevet mot domen i Gällivare varit missvisande om man ska lita på insändaren i Kuriren idag. Själv tycker jag INTE att det varit klart att kritiken "bara" gällt skadestånd eller ej. Nog har jag fått intrycket att förövaren ifråga i princip inte fått något straff alls I Sverige har vi och jag förstått rätt en förhållandevis restriktiv syn på utgivande av skadestånd - frågan är om vi vill ändra på det så att girighet ska uppta mer plats i våra rättsinstanser. Allt kan inte - och ska inte - sonas med pengar.

Tycker ovanstående är skäl att åter höja "kravet" på att insändarsidorna ska göras tillgängliga för oss nätläsare. Låt oss få tillgång till olika sidor av myntet.

Undrar vad som styr den "snålheten" - om det bara är kapacitetsbrist? iaf bra - särskld med tanke på den insändare de valt idag - att NSD har en varje dag - den här som jag relaterade till i Kuriren finns nu länkad i NSD. Trodde jag - trots att det är en "att-tycka-till" insändare så finns denännu inte på nätet.

Tröstar mig med
denna glada bakelse - den ska jag minsann köpa vid tillfälle. De gamla "änkorna" är en av få bakelser jag gillar.

Så var det fredag igår - och jag var i Kalix på uppdrag. Trevligt. Trevligt med ett par nya ledamöter i styrelsen - ger ofta lite extra spänst. Effektiva var vi också´och klar till lunch.

Själv åkte jag till Kalix utan en spänn på fickan - och inget körkort heller för den delen. Plånboken ute på egna äventyr - men var rätt säker på att jag lämnat den på jobbet - och mycket riktigt var det så.

Så var vi och hälsade på den nyopererade kusinen. Ont hade hon som attan - men det hör till. Kommer ihåg det - att det brukar bli en besvikelse - förväntan att värk och smärta ska vara borta - och så är det etter värre. Det gäller bara att mentalt ställa om för det att det tar någon vecka innan det blir bättre.

Solig och fin kväll igår - men idag har jag maktlös tvingats sitta och titta på ur det mulnat igen. Ska till Hemmingsmark på fotbollscup idag - hade beställt sol och varmt men nu ser det tom ut som om det skulle kunna bli regn.

Kan inte annat än skriva en rad till om vridna nyheter. Idag toppar Kuriren med "Gud utestängd från avslutningen" - Undrar hur artiklarna sett ut om skolan förbjudits vara i kyrkan respektive att prästen både läst böner och välsignat. Lagomt ger inga rubriker.

Ha nu en riktigt bra lördag - grattis alla Rutger och Roger - grattis på namnsdagen. Nu ska jag vattna i växthuset. Sen förbereda för Hemmingsmark - matsäck till Lisa ska inhandlas efter sent telefonsamtal - hon räknar med final klockan 20.00 och lång dag som kräver mat. Och så ska vi mellan matcherna hälsa på kusinen och event. transportera hem henne - lördag eller söndag var det hemgång enligt bud igår.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback